Má vyše 200 ligových štartov. Do tretej ligy prišiel s pokorou a bol rozdielový hráč

Štefan Gerec.
Štefan Gerec. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|20. okt 2024 o 22:59

Rimavská Sobota zdolala Bardejov 5:1.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Vyše dvesto ligových štartov, 33 gólov v najvyššej súťaži, rýchlosť a ťah na bránu. To je krátka charakteristika Štefana Gereca, útočníka MFK Ružomberok, ktorý v poslednom období nedostáva v Niké lige veľa príležitosti.

V 12. kole III. ligy Východ zahviezdil v drese farmy. Dal štyri góly a vďaka nemu zdolal MŠK Rimavská Sobota Partizán Bardejov vysoko 5:1.

Pre 31-ročného útočníka to bol druhý zápas v drese treťoligistu. Nastúpil aj v derby vo Fiľakove, tam síce gól nedal, ale odviedol na hrote kopec roboty, podržal lopty a bol kľúčovou postavou vo výhre hostí.

Proti Bardejovu bol absolútne na neudržanie. Prvý gól dal už v siedmej minúte, už v prvom polčase dosiahol hetrik a svoj gólový účet dovŕšil v samom závere zápasu.

Pomôcť sebe i Rimavskej

„Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas, lebo Bardejov je na poslednom mieste a chcel bojovať. Vyšli nám tri protiútoky, z čoho sme dali tri góly a už to bolo jednoduchšie,“ zhodnotil stretnutie Štefan Gerec.

„Spoluhráči mi dali výborné prihrávky za obranu, kde som si nabehol a už som bol sám proti brankárovi. Takéto situácie by som mal premieňať a našťastie sa mi to podarilo,“ doplnil.

Bol rozdielovým hráčom, okrem štyroch gólov mal aj ďalšie šance. Pred štvrtým gólom domácich zase ukázal aj to, že je tímový hráč a prihral Csabovi Juhászovi.

Kapitán Rimavskosoboťanov tak mohol zaknihovať už svoj ôsmy gól v aktuálnej sezóne.

Gerec v aktuálnej sezóne nastúpil iba v troch ligových zápasoch za Ružomberok.

V kvalifikácii Konferenčnej ligy dostal trochu väčšiu minutáž, a bol v základnej zostave v oboch doterajších zápasoch v Slovnaft Cupe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má vyše 200 ligových štartov. Do tretej ligy prišiel s pokorou a bol rozdielový hráč