Žijeme v neľahkej dobe pre šport. Verme, že sa nenaplnia čierne scenáre, praje si Kováč

Peter Kováč - predseda ZsFZ.
Peter Kováč - predseda ZsFZ. (Autor: archív - PK)
Ivan Mriška|23. nov 2022 o 15:43

Predseda ZsFZ hodnotí jesennú časť sezóny.

V lete prebehla v slovenskom futbale veľká reorganizácia nižších futbalových súťaží, ktorá ovplyvnila aj regionálne zväzy.

Prvé poznatky a skúsenosti po reorganizácii pre Sportnet zhodnotil predseda Západoslovenského futbalového zväzu PETER KOVÁČ.

Máme za sebou jesennú časť sezóny 2022/2023. Aké sú vaše prvé dojmy a skúsenosti po reorganizácii?

V prvom rade je podstatné zdôrazniť, že sa nám pred aktuálnou sezónou podarilo naplniť všetky naše regionálne ligy, a to napriek postupu viacerých mužstiev do súťaže SFZ.

Novovzniknutá tretia liga kvalitatívnou úrovňou potvrdzuje svoju opodstatnenosť na mape futbalových súťaží. Som presvedčený, že ide o atraktívne zápolenie v prevažnej miere vyspelých a konsolidovaných tímov.

Hovoria zástupcovia jednotlivých klubov o výhodách respektíve nevýhodách reorganizácie súťaží?

Osobne som zatiaľ nezaznamenal žiadne negatívne symptómy, avšak analýza dopadov každej reorganizácie si vyžaduje uplynutie istého času. Preto je ešte príliš skoro na konštruktívnu diagnostiku.

Aká je kvalita a atraktivita Majstrovstiev regiónu na západe?

Tento ročník je mimoriadne vyrovnaný. Na jeseň sme boli svedkami solídneho množstva divácky atraktívnych stretnutí. Aj táto súťaž však ešte potrebuje časový priestor, pretože je vo fáze stavania svojich základov. Má však všetky predpoklady byť po konsolidačnej fáze kvalitnou ligou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žijeme v neľahkej dobe pre šport. Verme, že sa nenaplnia čierne scenáre, praje si Kováč