Kmotrík a šejk začali spolu éru, čo nemá obdobu. Ako veľmi Slovan míňal?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa tešia po víťazstve nad APOEL Nikózia v 1. zápase 3. predkola Ligy majstrov.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa tešia po víťazstve nad APOEL Nikózia v 1. zápase 3. predkola Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Pavol Spál|24. sep 2024 o 09:30

Koľko investovali súperi Slovana?

BRATISLAVA. Ešte v lete 2008 vtedajší majiteľ Ľudovít Černák predal deväťdesiat percent akcií Slovana skupine J&T. Finanční žraloci neskôr posunuli 51 percent akcií spoločnosti Grafobal, ktorú vlastní Ivan Kmotrík. 

A začala sa nová éra, ktorú Slovan zavŕšil v tejto sezóne štrnástym titulom v dejinách samostatnosti. Z toho desať ich získal pod vedením Kmotríkovcov. 

Slovan prežíva výnimočnú sezónu, prvýkrát v dejinách postúpil do hlavnej fázy Ligy majstrov (LM). Zažíva doteraz niečo nepoznané a nevídané, keď sa porovnáva s najlepšími klubmi planéty. 

Už budúci utorok Slovan privíta Manchester City, čo je absolútne najvyšší kaliber. Klub pod vedením kultového trénera Pepa Guardiolu vyhral v posledných siedmich sezónach až šesťkrát Premier League, ktorá je považovaná za najlepšiu ligu sveta. 

Slovan verzus Manchester City, to znelo doteraz ako sci-fi. Najväčší outsider Ligy majstrov vyzve najväčšieho favorita. Je to ako súboj Dávida s Goliášom. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Koľko investoval Slovan do nákupu posíl od nástupu Kmotríka?
  • Koľko investovali Manchester City od príchodu šejkov?
  • Ktoré prestupy sú rekordné?
  • Koľko investovali do nákupu hráčov za posledných päť rokov ďalší súperi Slovana v Lige majstrov?
  • Koľko pred touto sezónou?

Zaskočia vás čísla?

Je zhodou okolností, že zhruba v rovnakom období (tiež leto 2008) sa začala aj nová éra Manchester City. Šejkovia vládnu anglickému veľkoklubu zhruba tak dlho, ako Kmotríkovci Slovanu. 

Sú to dva neporovnateľné svety, ale predsa. Redakcia Sportnet skúsila spočítať, koľko investovali do posíl oba kluby od nástupu nových majiteľov.

Koľko investovali do nákupu hráčov za posledných päť rokov ďalší súperi Slovana v Lige majstrov? Koľko pred touto sezónou? Možno vás tie čísla zaskočia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kmotrík a šejk začali spolu éru, čo nemá obdobu. Ako veľmi Slovan míňal?