Nečakaný prestup. Tréner Šamorína odchádza do Sparty Praha

Pavol Gregora sa stal tréner ženského tímu AC Sparta Praha.
Pavol Gregora sa stal tréner ženského tímu AC Sparta Praha. (Autor: AC Sparta Praha)
Michal Šášky|28. nov 2023 o 15:55

Pavol Gregora bude viesť český veľkoklub.

ŠAMORÍN, PRAHA. Slovenský tréner Pavol Gregora mení druholigový Šamorín za stredoeurópsky veľkoklub.

Dočasný tréner A-tímu a hlavný kouč devätnástky mení pôsobisko a zasadne na lavičku ženského družstva Sparty Praha.

Informovali o tom oba kluby na oficiálnych fórach.

„Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať za šancu byť v Šamoríne v doraste a pri A-tíme. Bola to skvelá jazda. Každý deň ma napĺňal a podarili sa nám za ten čas úžasné veci,“ okomentoval pre šamorínsky web svoje dvojročné pôsobenie Pavol Gregora.

V rámci niekoľkých úspešných turnajov čelil mnohým zahraničným klubom, a to aj práve proti pražskej Sparte.

„Ponuka prišla aj na základe prípravného zápasu, ktorý naši dorastenci absolvovali proti Sparte, čo len dokumentuje fakt, že práca v ŠTK je na očiach a zo Šamorína vedie cesta do silnejších líg,“ prezradil prezident slovenského klubu Csaba Horváth.

Pavol Gregora ako tréner ŠTK 1914 Šamorín.
Pavol Gregora ako tréner ŠTK 1914 Šamorín. (Autor: ŠTK)

Tridsaťštyriročný tréner prišiel do Šamorína pred necelými dvomi rokmi. Začínal a dlho pôsobil v Petržalke, medzitým stážoval v nemeckom Dyname Drážďany či španielskom Atlético Madrid.

Neskôr trénoval rok a pol chlapčenské výbery v Spartaku Trnava, osem mesiacov viedol tím U12 v nemeckom Norimbergu a následne prikývol viesť kategóriu U17 v Senici.

Prvú skúsenosť so ženským futbalom získal v roku 2018, keď vyše štvrťroka pôsobil ako asistent pri slovenskej reprezentácii do 15 rokov.

Po konci jesennej časti sezóny prikývol na ponuku od účastníka ženskej Ligy majstrov a povedie futbalistky Sparty Praha.

„Je to pre mňa veľký posun a veľmi sa naň teším. Som naozaj šťastný, že budem súčasťou Sparty. Bola to pre mňa obrovská výzva a šanca, rád som ju prijal. Budem sa snažiť do klubu preniesť všetky moje skúsenosti. Chceme, aby boli na nás všetci hrdí,“ uviedol Gregora pre web Sparty vo videorozhovore.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nečakaný prestup. Tréner Šamorína odchádza do Sparty Praha