Vyhrali devastačne 16:0, šesť gólov dal jeden hráč. Dohrá ich súper sezónu?

Hráč, ktorého meno si v Sačurove dobre zapamätajú. Patrik Mihalčin (vľavo) z Jasenova.
Hráč, ktorého meno si v Sačurove dobre zapamätajú. Patrik Mihalčin (vľavo) z Jasenova. (Autor: archív P.M.)
Daniel Dedina|4. máj 2023 o 06:00

Sačurov vlani súperov valcoval, teraz má jediný bod.

JASENOV. To bola kanonáda! Už do polčasu viedol domáci tím o osem gólov, po prestávke svoje konto dokonca zdvojnásobil.

Futbalisti Jasenova boli v stretnutí 19. kola VI. ligy Vihorlatsko-dukelskej proti beznádejne poslednému Sačurovu jasným favoritom. A túto pozíciu dokonale využili. Súperovi naložili toľko, koľko sa doňho vmestilo.

Hlavným hrdinom stretnutia bol Patrik Mihalčin, autor šiestich gólov. Už po necelých štyroch minútach otvoril skóre z penalty, v 74. minúte ho zavŕšil na devastačných 16:0!

Ako mládežník už dal aj 12 gólov

„Hostia k nám prišli v oklieštenej zostave, hrali s kombináciou starších a mladších hráčov. Náš cieľ bol jasný – vyhrať, ale nečakali sme, že sa to skončí až takým výsledkom,“ poznamenal Mihalčin.

Keďže favorit si rýchlo splnil povinnosť, v úvode druhého polčasu mohol do hry poslať mladých hráčov z lavičky, niektorých vekom ešte dorastencov. Výsledok zápasu napriek tomu neustále narastal.

„Góly padali rôzne. Po krásnych kombináciách i rohových kopoch. Na seniorskej úrovni to bol môj prvý šesťgólový zápis,“ vravel Mihalčin.

„Ak vezmem do úvahy aj žiacke a dorastenecké kategórie, dal som už v jednom stretnutí aj dvanásť gólov,“ prezradil 22-ročný futbalista, ktorý zvykne nastupovať na hrote útoku alebo ľavom krídle.

V zápase 6:4, celkovo 14:15

Nebol to len zápas Patrika Mihalčina. V streleckých štatistikách sa vyníma aj meno jeho spoluhráča Dominika Mattu, ktorý sa presadil štyrikrát.

Obaja skompletizovali svoj hetrik už do prestávky. V druhom polčase sa Mihalčin znova presadil trikrát, Dominik Matta pridal jeden gól.

Celkovo v doterajšom priebehu sezóny má tesne navrch druhý menovaný. V internej streleckej tabuľke vedie 15:14.

„Niekedy sa presadí on, inokedy ja, v tomto sa striedame. Teraz som ho dobehol, za čo som rád. Vedie už predo mnou len o jeden gól, tak verím, že to bude minimálne vyrovnané až do konca sezóny,“ zasmial sa Mihalčin.

Hoci individuálne si spoluhráča trúfa predstihnúť, najdôležitejšie je podľa neho to, aby ako mužstvo skončili čo najvyššie.

Jasenovu patrí v priebežnej tabuľke druhé miesto, rovnakú bilanciu má tretí Pakostov. Na lídra, ktorým je Tatran Zámutov, strácajú oba tímy zhodne dva body.

Jasenov má minimálnu stratu na čelo tabuľky.
Jasenov má minimálnu stratu na čelo tabuľky. (Autor: archív P.M.)

Má klub postupové ambície?

„O tom by bolo ešte priskoro hovoriť, keďže do konca súťaže zostáva sedem kôl. Cez víkend cestujeme do Pakostova, o týždeň na to máme doma Zámutov.

Myslím si, že na základe týchto zápasov sa rozhodne, ako ďalej,“ doplnil hráč, ktorý okúsil aj pôsobenie v Humennom, VSS Košice a Snine.

Hostia: Bol to trapas

Úvodným slovám zo sačurovskej strany predchádzal hlboký povzdych.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vyhrali devastačne 16:0, šesť gólov dal jeden hráč. Dohrá ich súper sezónu?