Má tam korene, odmietol ich reprezentovať. Le Giang bude chytať vo Vietname

Patrik Le Giang v drese FK Pohronie.
Patrik Le Giang v drese FK Pohronie. (Autor: FK Pohronie)
Ivan Mriška|31. jan 2023 o 19:00

Slovenský brankár naposledy pôsobil v FK Pohronie.

BRATISLAVA. So starými rodičmi a sesternicami sa po prvýkrát stretol, keď mal šestnásť rokov. S rodinou si to nemohli dovoliť.

„Dovtedy som o nich len počul, písali sme si listy, keďže volania do Ázie boli drahé. Bol som tam s otcom a mama s bratom zostali na Slovensku. Vnímal som to dvojako. Hoci som bol šťastný, že som spoznal svoju rodinu, chýbal mi rodinný celok,“ na svoju prvú návštevu Vietnamu spomínal pred časom brankár Patrik Le Giang.

Vietnam najskôr odmietal

Je polovičný Vietnamec, z ázijskej krajiny pochádza jeho otec. Za reprezentáciu Vietnamu do 23 rokov odohral dva zápasy. Keď ho však kontaktovala miestna federácia, aby reprezentoval Vietnam aj na seniorskej úrovni, ponuky odmietol.

„Chceli ma zlákať. V tej dobe som však pôsobil v mládežníckej reprezentácii Slovenska a bol som na to hrdý. Európsky futbal je na vyššej úrovni a veril som, že sa tu presadím. Najväčším cieľom je dostať sa do seniorskej reprezentácie Slovenska,“ vravel bývalý brankár Bohemians Praha v roku 2019 pre český isport.cz

S profesionálnym futbalom začínal v MŠK Žilina, neskôr chytal za Michalovce a naposledy za druholigové Pohronie. Teraz ide hrávať tam, odkiaľ ponuky odmietal.

Podľa vietnamských médií bude v kariére pokračovať v tíme FC Cong An Ha Noi.

„Klub práve na domovskej stránke oznámil úspešný nábor brankára Patrika Le Gianga. Tridsaťročný brankár má impozantnú výšku a sľubuje, že bude pevnou oporou v bránke hanojského tímu,“ píše web ithethao.vn

VIDEO: Predstavenie Le Gianga na oficiálnej stránke klubu

Nováčik najvyššej súťaže

FC Cong An Ha Noi je nováčikom najvyššej vietnamskej súťaže. Tá štartuje najbližší víkend, Cong An hostí Binh Dinh.

„Patrik Le Giang sa narodil v roku 1992, je to zámorský vietnamský brankár zo Slovenska. Svoju kariéru začal v MŠK Žilina, jednom z najznámejších a najtradičnejších tímov na Slovensku. V minulej sezóne prestúpil do FK Pohronie. Keď však dostal žiadosť od hanojského policajného tímu, okamžite ju prijal,“ dodáva spomínaný web.

O prestupe tridsaťročného Slováka z vietnamskými koreňmi špekulujú aj české médiá.

„Slovácko nezohnalo adekvátnu náhradu, takže brankára Filipa Nguyena do vietnamskej ligy nepustí. V policajnom tíme FC Cong An Ha Noi bude jednotkou najskôr Slovák Patrik Le Giang, ktorého klub angažoval pred pár dňami z druholigového Pohronia,“ píše isport.blesk.cz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má tam korene, odmietol ich reprezentovať. Le Giang bude chytať vo Vietname