Bardejov sa pripravuje na tretiu ligu. Opäť bude mať aj ženy

Stanislav Soroka.
Stanislav Soroka. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|12. júl 2023 o 11:20

V klube panuje dobrá nálada.

BARDEJOV. S problémami sa dnes boria takmer všetky športové kolektívy vo všetkých športových odvetviach. Rovnako je tomu aj vo futbale a výnimkou nie je ani bardejovský, treťoligový Partizán.

A-mužstvo v sezóne 2022/23 absolvovalo ligovú súťaž v podstate bez vážnejších existenčných problémov. Jeseň bola excelentná. Jar už toľko radosti nepriniesla a Partizáni získali 12 bodov. Po výbornej prvej časti to však stačilo na veľmi slušné 8. miesto.

Odohrajú štyri zápasy

V pondelok 10. júla sa začala letná príprava. Trénerovi Kicovi sa hlásilo 16 hráčov s tým, že ďalší sú momentálne na dovolenkách a ku kolektívu sa budú postupne vracať.

Partizáni, počas prípravy, odohrajú štyri prípravné zápasy (Stropkov, Vranov, Humenné, Stará Ľubovňa). V prvom kole ligovej súťaže ich čaká v sobotu 5. augusta o 17:00 hod., na domácom ihrisku, Stropkov.

O tom, aké sú ambície Partizána v budúcej ligovej sezóne hovorí predseda predstavenstva a.s. Partizán Bardejov BŠK (spoločnosti, ktorá klub vlastní) Stanislav Soroka:

„Situácia v kategórii muži je dobrá, mužstvo sa riadne zúčastní športovej sezóny 2023/2024. V minulej sezóne naši hráči získali 8. miesto. V tejto sezóne máme ambície dostať sa na popredné miesto v tabuľke.

V mužstve panuje optimizmus a Partizáni sú pripravení vyhrávať. Skladba mužstva reflektuje dravosť, skúsenosť, tímového ducha a túžbu po víťazstve.“

Partizáni boli vždy známi svojou prácou s mládežou. Dnes majú dve družstvá dorastencov (2.liga), 4 družstvá žiakov (1. liga) a 5 družstiev prípraviek.

Celok založený na hodnotách

Rad odchovancov dnes pôsobí vo futbalových akadémiách a sú mládežníckymi reprezentantmi Slovenska.

Po tejto sezóne sa však objavili problémy a niektorí mládežnícki tréneri sa rozhodli spoluprácu s klubom ukončiť.

Situácia sa však postupne konsolidovala, a tak, ak sa na počiatku hovorilo o odchode šestnástich, neskôr dvanástich trénerov, dnes ich je sotva šesť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bardejov sa pripravuje na tretiu ligu. Opäť bude mať aj ženy