Skvelý projekt, organizácia na úrovni. Zimnú ligu ZsFZ vyhrali Tovarníky

OFK Tovarníky.
OFK Tovarníky. (Autor: OFK - facebook)
Ivan Mriška|5. mar 2024 o 12:45

Víťazné mužstvo si chce pohodu preniesť do jarnej časti.

RADAVA, TOVARNÍKY. Zimná prestávka býva dlhá. Najmä obdobie od januára do marca pre futbalových nadšencov nemá konca.

Amatérske kluby si prestávky vypĺňajú rôzne. Niektorí odohrajú sedem aj osem prípravných zápasov.

Vybaviť súperov a zabezpečiť plochy s umelým povrchom býva logisticky náročné. Aj preto prišiel Západoslovenský futbalový zväz s novým projektom Zimnej ligy, ktorá zastreší kluby z celého regiónu.

Do druhého ročníka sa prihlásilo štyridsať tímov, ktoré dokopy odohrali takmer deväťdesiat zápasov.

„Skvelý projekt, organizácia na úrovni. Pre mužstvá je súťaž výhodná aj po finančnej stránke, pretože nemusíme naháňať rozhodcov a platiť umelé trávy. Zväz všetko zabezpečil, za čo mu ďakujeme,“ uviedol manažér víťazného tímu OFK Tovarníky Juraj Goga.

Mužstvo je zohraté

Tovarníky sa vo finále stretli s Jelkou. Piatoligista potvrdil úlohu favorita a tím zo šiestej najvyššej súťaže zdolal 3:1.

„Víťazstvo pre nás znamená nesmierne veľa. Potvrdilo sa, že mužstvo je dlho pokope a je zohraté. Síce sme sa v Zimnej lige rozbiehali ťažšie, ďalšie zápasy sme presvedčilo vyhrali. Určite sa prihlásime aj o rok,“ dodal.

Tovarníky sa ujali vedenia v 12. minúte, keď sa hlavou po rohu presadil Dušan Vaňo.

„Do zápasu sme nastúpili ako favorit. Začali sme veľmi dobre a rýchlo sme vyhrávali. Potom však prišlo uspokojenie a hra sa vyrovnala. Hostia boli nebezpeční po brejkových situáciách, ktoré sme našťastie vyriešili,“ hodnotil Goga.

Finančná odmena pre finalistov

Krátko po zmene strán prišiel druhý gól favorita. Opäť po rohu sa presadil Dušana Vaňo.

„Hostia po tomto momente otvorili hru, čo bola voda na náš mlyn. Viacero šancí sme však zahodili a súper z penalty stav skorigoval.

Do záveru bol zápas dramatický, no v 90. minúte sme potvrdili náš zaslúžený triumf,“ dodal.

Tovarníky za víťazstvo zinkasovali finančnú prémiu tisíc eur. Porazený finalista dostane 750 eur.

„Pre našu malú obec je to veľký úspech. Po zápase sme sa stretli v klubovni a poriadne sme to oslávili. Dúfame, že pozitívna eufória sa prenesie aj do jarnej časti,“ praje si manažér klubu.

Chcú sa baviť o postupe

V piatej lige Juhovýchod sú Tovarníky na piatej pozícii. Na lídra OFK Branč strácajú šesť bodov.

„Naším cieľom je minimálne tretie miesto. Do budúcnosti sa chceme baviť aj o postupe, no potrebujeme doladiť káder,“ prezradil Goga s tým, že v dnešnej dobe je všetko v prvom rade o peniazoch.

Tretie miesto v Zimnej lige ZsFZ obsadilo Partizánske a štvrté Šurany.

Kováč: Zväz odbremeňuje kluby

Najlepším strelcom sa stal Sebastián Čiernik z Domaniže, ktorý strelil 12 gólov. Za najlepšieho hráča bol označený Kristián Kyčerka z Tovarník a za najlepšieho gólmana Sebastián Pilip z Partizánskeho.

"Náš projekt si aj vo svojom druhom ročníku udržal vysokú mieru opodstatnenosti a má silné predpoklady dlhodobej úspešnosti. Zväz enormne odbremeňuje kluby po finančnej, logistickej i časovej stránke od zabezpečovania vhodnej hracej plochy, súpera i rozhodcov v rámci zimnej prípravy.

Hralo sa na desiatich ihriskách s umelou trávou po celom západnom Slovensku a bolo zaujímavé sledovať konfrontácie medzi tímami z rôznych úrovní súťaží, či území. Z amatérskeho futbalu tak máme takmer celoročnú záležitosť.

V budúcoročnej edícii by sme radi rozvinuli intenzívnu partnerskú spoluprácu s tromi samosprávnymi krajmi, na ktorých teritóriu sa stretnutia Zimnej ligy hrávajú. Všetkým účastníkom, partnerom a správcom ihrísk sa chcem poďakovať za plynulý priebeh ligy. Umiestneným tímom finálového dňa gratulujem a zároveň želám veľa úspechov počas jarnej časti," uviedol predseda ZsFZ Peter Kováč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skvelý projekt, organizácia na úrovni. Zimnú ligu ZsFZ vyhrali Tovarníky