Medzilaborce oslavovali. Niekdajšie hviezdy spomínali múzeum i krásny kraj

Tomáš Medveď odovzdáva pamätný dres trénerovi Medzilaboriec Víťazoslavovi Lukačikovi.
Tomáš Medveď odovzdáva pamätný dres trénerovi Medzilaboriec Víťazoslavovi Lukačikovi. (Autor: Štefan Antoňák)
Daniel Dedina|3. júl 2022 o 16:50 (aktualizované 3. júl 2022 o 17:35)

Program spestril zápas domáceho tímu s bývalými ligistami.

MEDZILABORCE. Hoci niektorí žijú a pôsobia v Bratislave, pozvanie na oslavy storočnice medzilaborského futbalu ochotne prijali. S vedomím, že ich čaká šesťhodinová cesta naprieč celou republikou. Rovnako tak späť.

„Je to úžasné, že sme mohli pobaviť divákov i samých seba a prispieť k tomuto krásnemu výročiu,“ vravel Tomáš Medveď, člen tímu internacionálov Slovenska, združeného pod hlavičkou Klubu ligových kanonierov.

V sobotu popoludní sa v Medzilaborciach konal veľký sviatok. Kultúrny a najmä športový.

V rámci bohatého programu boli ocenení velikáni tamojšieho futbalu, následne prišla na rad zápasová lahôdka. Súboj domácich internacionálov s tými, ktorí písali históriu slovenského futbalu.

Svoje umenie aj po rokoch predviedli početnej diváckej kulise osobnosti ako Vladimír Kinder, Martin Obšitník, Ondrej Krištofík, Vladislav Zvara, Jozef Kožlej či Pavol Diňa.

Keďže na ihrisko vybehol aj 72-ročný Dušan Galis, mužstvo z lavičky viedla iná legenda – Ladislav Petráš.

Chvíľu to trvalo. Cit stále majú

„Viem, že je tu múzeum (Andyho Warhola, pozn. red.). V Medzilaborciach som prvýkrát, ale veľmi sa mi tu páči,“ uznanlivo kýval hlavou Medveď.

„Našťastie, máme to rozdelené, takže sme zobrali aj chlapcov z východného a stredného Slovenska, ktorí to mali bližšie. My čo sme išli zo západu, sme to mali trocha náročnejšie. Bol to však krásny deň a sme radi, že sme mohli prísť,“ pokračoval rodák z Košíc.

Ďalším z tých, ktorí merali zhruba 500-kilometrovú trasu z hlavného mesta bol Ondrej Krištofík, pilier skvelého tímu Slovana Bratislava z úvodu 90-tych rokov minulého storočia.

„V lete hrávame pomerne často. Toto je pre nás najdlhšia cesta, ale ide o nádherný kraj. Všetko bolo pekné zorganizované, ľudia si nás uctili,“ pochvaľoval si Krištofík.

Aj vo veku 55 rokov potvrdil, že to s loptou stále vie. Futbalu sa už pritom podľa vlastných slov často nevenuje.

Spoločná fotografia internacionálov Medzilaboriec a osobností.
Spoločná fotografia internacionálov Medzilaboriec a osobností. (Autor: Štefan Antoňák)

„Občas si idem zahrať aj za Slovan, ale je toho už málo,“ prezradil Krištofík, ktorý sa živí podnikaním. So spoločníkom z Prahy majú na starosti prípravu akcií pre firmy v Česku i na Slovensku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Medzilaborce oslavovali. Niekdajšie hviezdy spomínali múzeum i krásny kraj