Ich ihrisko patrí k najlepším v kraji. Využíva ho aj účastník Konferenčnej ligy

Futbalisti Malej Idy (v žltom) majú sezónu výborne rozohratú.
Futbalisti Malej Idy (v žltom) majú sezónu výborne rozohratú. (Autor: archív klubu)
Daniel Dedina|27. jan 2023 o 14:00

Občas musím bojovať, aby sme sa tam vôbec dostali, vraví tréner.

MALÁ IDA. Prvé miesto, päťbodový náskok na čele. Mužstvo od záveru augusta už len víťazilo, do konca jesennej časti zvládlo deväť zápasov v rade.

Futbalisti TJ Družstevník Malá Ida sú lídrami VI. ligy Košicko-gemerskej VsFZ. Pri pohľade na štatistiky úplne zaslúžene.

Klub z okolia Košíc sa môže pochváliť aj jednou zaujímavosťou. A nie hocijakou. Na jeho ihrisku sa v doterajšom priebehu sezóny pripravoval účastník skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy – ukrajinské SC Dnipro-1.

Málo hráčov? Kdeže, plná súpiska!

„S jesennou časťou som nadmieru spokojný. Predsezónne ciele hrať o špicu tabuľky, urobiť z nášho ihriska nedobytnú pevnosť a predvádzať atraktívny futbal pre fanúšikov sme splnili. Súperom sme boli schopní vnútiť náš herný štýl,“ hovorí hrajúci tréner Malej Idy Jozef Fabian.

Vyzdvihol tiež individuálne napredovanie hráčov a tímový progres z pohľadu herného prejavu.

„Do kabíny prišli noví, mladí hráči, ktorí veľmi rýchlo zapadli do kolektívu. Samozrejme, nevyhli sme sa niektorým nedostatkom, tie sa snažíme odstraňovať v tréningovom procese. Chalani sú skvelá partia, výborne sa mi s nimi pracuje,“ pochvaľuje si Fabian, ktorý v 32 rokoch naskakuje na ihrisko zväčša z lavičky.

Kým v iných kluboch sa neraz boria s nedostatkom hráčov, v Malej Ide tento problém riešiť nemusia. Súpisku majú poriadne nabitú, v zápasoch v nej figuruje aj 20 futbalistov.

„Mojou snahou je zapojiť mladých hráčov a odchovancov. Vekový priemer základnej zostavy bol v niektorých stretnutiach okolo 23 rokov. Chlapcov sa snažíme prilákať na ihrisko, ktoré patrí k najlepším v Košickom kraji, a zároveň na kvalitné tréningové jednotky,“ priblížil tréner mužstva.

Robia maximum pre postup

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ich ihrisko patrí k najlepším v kraji. Využíva ho aj účastník Konferenčnej ligy