Blamáž, potupa až hanba. Prežívame obrovské sklamanie, znie z Trenčína

Futbalisti AS Trenčín.
Futbalisti AS Trenčín. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|26. okt 2023 o 12:00

Po prvý raz v histórii zdolal tím z piatej ligy na trávniku účastníka najvyššej súťaže.

DEVÍNSKA NOVÁ VES. Trhová hodnota AS Trenčín dosahuje takmer päť miliónov eur. Všetci hráči sú tvrdí profesionáli, ktorí trénujú každý deň. Živia sa futbalom.

Lokomotíva Devínska Nová Ves je amatérsky klub z piatej ligy. Hrajú zaň chlapci, ktorí si chodia zahrať futbal po práci. Len tak. Pre zábavu.

Papierové prognózy hovoria jasne v prospech tímu z Niké ligy. Priepastný rozdiel súťaží je obrovský.

Na výhru Devínskej by pred zápasom pomyslel len blázon. Zasnený snílek. Ono sa to však stalo. Opäť sa potvrdilo, že futbal nemá logiku.

Bariš: Bez komentára

Na jednej strane obrovská senzácia, na druhej blamáž, potupa až hanba.

„Je to obrovské sklamanie,“ pre web AS Trenčín sklonil hlavu kapitán Damián Bariš.

Jeho smutný výraz hovoril za všetko. Uvedomoval si, že klub z Niké ligy nemal prehrať so šiestym celkom piatej najvyššej súťaže.

„Bez komentára. Hrali sme s mužstvom z piatej ligy a nedokázali sme sa presadiť. Chceli sme ísť v pohári čo najďalej, no končíme už teraz. Odchádzame odtiaľto ako porazení,“ dodal smutne.

Trenčín mal hernú prevahu. V 28. minúte sa však v obrane dopustil chyby a Thiago Ronei Jantsch otvoril skóre.

Po tomto momente pokračoval favorit v obliehaní brány súpera. Zmohol sa však len na vyrovnanie, keď sa v 45. minúte presadil Artur Gajdoš.

„Súper pri každom dotyku padol. Nechcem sa vyhovárať, ale opakuje sa to, čo v predošlých zápasoch.

Máme nieže stopercentné šance. To sú čisté tutovky, ktorých bolo minimálne sedem, osem. Nedáme ich a sme z toho potom nervózni,“ hodnotil Bariš.

Chcú to hodiť za hlavu

Prehra Trenčína na pôde totálneho outsidera je o to šokujúcejšia, že ešte nedávno bol na čele Niké ligy. V nedeľu o 17:30 h v nej hostí Trnavu.

„Dnešok musíme okamžite hodiť za hlavu. Okamžite musíme prepnúť na ligu, pretože nás doma čaká mimoriadne ťažký zápas, ktorý chceme vyhrať. Od zajtra sa pripravujeme na to,“ doplnil.

VIDEO: Rozhovor s kapitánom Trenčína

Devínska Nová Ves je vôbec prvým tímom z piatej ligy v histórii, ktorý v súťažnom zápase na trávniku dokázal zdolať tím z Niké ligy (pozn. redakcie - nerátame kontumačnú výhru Horných Orešian nad Slovanom Bratislava v sezóne 2018/19).

„To je vnútorná sila tohto mužstva. Náš tím je zložený na 70 percent z odchovancov. Všetci dali do toho srdce a bojovali za klub. Oni sa postarali o to, aby ten klub neumrel, patrí im obrovská vďaka, že tu vôbec sú,“ povedal tréner Devínskej Novej Vsi Lukáš Luknár, ktorý len ťažko premáhal plač.


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Blamáž, potupa až hanba. Prežívame obrovské sklamanie, znie z Trenčína