Líder nezvládol druhý zápas po sebe. Musíme vedieť prijať aj prehru, vraví tréner

Momentka zo stretnutia Kalinovo - Stropkov.
Momentka zo stretnutia Kalinovo - Stropkov. (Autor: Vladimír Blahuta)
Titanilla Bőd|18. mar 2024 o 17:00

Kalinovo hralo zatiaľ všetky svoje jarné zápasy doma.

BRATISLAVA, KALINOVO, STROPKOV. Počas celej jesennej časti prehrali iba raz. Futbalisti MŠK Tesla Stropkov však na jar utrpeli už druhú prehru v rade.

V 18. kole III. ligy Východ zdolala TJ Baník Kalinovo lídra tabuľky 3:1.

Nastavení zvíťaziť

Kalinovčania sú farmou Podbrezovej a jarnú časť začali vo veľkom štýle. Najprv v rušnom derby remizovali s Rimavskou Sobotou 3:3, potom zdolali Námestovo 3:0 a tri góly dali aj Stropkovu.

Pritom hostia vyhrávali od 20. minúty gólom Dávida Ivaneckého. V druhom polčase však prišla trojminútová smršť domácich, keď od 64. do 67. minúty skórovali trikrát. Po priamom kope vyrovnal hlavou Mário Mrva, po rohu sa presadil tiež hlavou Milan Vilhan a napokon po rýchlej akcii dokonal obrat Andy Masaryk.

„Na zápas sme sa celý týždeň pripravovali tak, že ideme doň s jednoznačným cieľom vyhrať. Tak sme si nastavili hlavu, myseľ. Koncentrácia od prvej do poslednej minúty bola na veľmi vysokej úrovni. Boli sme nastavení zvíťaziť,“ vravel pre Sportnet tréner Kalinova Matej Čobík Ferčík.

„Paradoxne sme inkasovali gól po brejkovej situácii, keď sme zle vyriešili náš rohový kop,“ doplnil kouč domácich.

Nepriaznivý stav však Kalinovčanov nedal dole, brali to ako výzvu. „Silná trojminútovka len dokazuje to ako sme boli nastavení ako mužstvo,“ podčiarkol Čobík Ferčík.

Nedokázali reagovať

Stropkov v jesennej časti inkasoval iba desať gólov, teraz v dvoch posledných zápasoch kapituloval celkovo päťkrát.

V predchádzajúcom kole prehral líder doma s Fiľakovom 1:2, tréner Ján Šafranko vtedy poznamenal, že prvý inkasovaný gól jeho mužstvo paralyzoval.

Niečo podobné sa udialo aj v Kalinove.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Líder nezvládol druhý zápas po sebe. Musíme vedieť prijať aj prehru, vraví tréner