Výrazné zmeny v Humennom. Jedna z posíl hrávala v akadémii Leicesteru

Novou tvárou v kádri Humenného je aj holandský stopér Justen Kranthove (v strede).
Novou tvárou v kádri Humenného je aj holandský stopér Justen Kranthove (v strede). (Autor: FB FK Humenné/Peter Šimurda)
Daniel Dedina|31. jan 2023 o 07:00

Východniari chcú ísť za svojím cieľom. Angažovali aj Brazílčana a Arména.

HUMENNÉ. Jesenná časť im nevyšla podľa predstáv a tomu zodpovedá aktuálne dianie. V Humennom, u najvýchodnejšieho účastníka druhej ligy, nie je v súčasnosti núdza o zmeny.

Po predstavení nového trénera nastal výrazný prievan v hráčskej šatni. Motív je jasný – zachrániť pre klub, ktorému patrí štrnáste miesto, to znamená prvé nad čiarou zostupu, druhú najvyššiu súťaž.

Kukulský: Mužstvu verím

Futbalisti Humenného zaberajú v aktuálnej sezóne už pod taktovkou tretieho trénera. V úvode ročníka ním bol Ondrej Desiatnik, po jeho odvolaní viedol dočasne mužstvo jeho asistent Andrej Čirák. Žiaľ, ten už nie je na tomto svete, v decembri podľahol vážnym zdravotným problémom.

Ešte predtým bol oficiálne predstavený nový hlavný tréner. Stal sa ním Jozef Kukulský, niekdajší tréner Bardejova, ktorý naposledy pôsobil v štvrtoligovej Starej Ľubovni.

„Každý tréner chce trénovať čo najvyššie. Humenné je futbalové mesto, v minulosti hralo prvú ligu, je tam vybudovaný pekný štadión i kvalitná infraštruktúra. Je to pre mňa výzva a som rád, že sa znova vraciam do súťaže, v ktorej som roky pôsobil,“ skonštatoval Kukulský.

S Bardejovom hral svojho času v druhej lige o vrchné priečky, ale skúsenosti má aj s bojom o záchranu. Veľmi dobre si uvedomuje, že ani v Humennom ho nečaká nič jednoduché.

„Samozrejme viem, ako Humenné stojí v tabuľke, že je momentálne tretie od konca. Mužstvu verím a urobíme všetko pre to, aby sa v Humennom aj v nasledujúcom ročníku hrala druhá liga,“ odhodlane poznamenal.

Sedem odchodov, viacero zranení

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Výrazné zmeny v Humennom. Jedna z posíl hrávala v akadémii Leicesteru