Ešte prednedávnom viedol Humenné, šokoval ligistu. Zomrel Andrej Čirák

Andrej Čirák bol veľkým humenským srdciarom.
Andrej Čirák bol veľkým humenským srdciarom. (Autor: facebook FK Humenné)
Daniel Dedina|14. dec 2022 o 11:24

Po skončení jesennej časti ho zradilo zdravie.

HUMENNÉ. V októbri prebral mužstvo v neľahkej pozícii. Humennému to v druhej lige nešlo a navyše stála pred ním extrémne náročná prekážka. V Slovnaft Cupe čakal východniarov súboj s fortunaligovou Dunajskou Stredou.

Mužstvo pod vedením Andreja Čiráka to zvládlo, účastníka najvyššej súťaže šokovalo a po výhre 2:1 ho z pohára vyradilo. Postupne Humenčania znova upadli do výsledkovej letargie, jesennú časť II. ligy ukončili na 14. mieste.

Športové starosti vystriedali v prípade Čiráka, ktorý bol predtým asistentom nielen Ondreja Desiatnika, ale vlani pri premiérovej sezóne Humenného v druhej lige aj Jozefa Škrlíka, omnoho závažnejšie. Zdravotné. S výraznými ťažkosťami bol hospitalizovaný, upadol do kómy a začal sa boj o jeho život.

„Všetci mu držíme prsty a myslíme naňho. Veríme, že svoj neľahký boj vyhrá a čoskoro sa vráti k nám,“ vravel pred pár dňami technický riaditeľ FK Humenné Vladimír Vasilenko pri predstavení nového trénera mužstva, ktorým sa stal Jozef Kukulský.

Žiaľ, Andrej Čirák svoj najdôležitejší zápas prehral. Správu o jeho úmrtí priniesol klub na svojej facebookovej stránke.

„S veľkým zármutkom sme dnes ráno prijali správu o úmrtí trénera Andreja Čiráka. Päťdesiatšesťročný tréner obetoval humenskému futbalu takmer celý svoj život a pričinil sa tak aj o jeho rozvoj. Pán tréner, nikdy nezabudneme,“ napísal klub.

Posledná rozlúčka s Andrejom Čirákom sa uskutoční v piatok v jeho rodnej obci Černina.

Česť jeho pamiatke!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ešte prednedávnom viedol Humenné, šokoval ligistu. Zomrel Andrej Čirák