Zrazu sa otvorili dvere, vošiel Hamšík. Hráči treťoligistu ostali zaskočení

Mužstvo FK Rakytovce.
Mužstvo FK Rakytovce. (Zdroj: FK Rakytovce)
Titanilla Bőd|14. jún 2022 o 08:00

Akosi sme zabudli na pôvodný cieľ, tvrdí tréner Rakytoviec.

RAKYTOVCE. FK Rakytovce patrí medzi popredné tímy tretej ligy Stred. Až do predposledného kola bol v hre aj o prvé miesto, prehra 0:2 v Rimavskej Sobote však znamenala definitívny koniec majstrovských ambícií.

Do správ sa však klub z mestskej časti Banskej Bystrice dostal v uplynulom období preto, že spojil sily s Futbalovou školou Mareka Hamšíka.

Tréner PETER VENGLARČÍK v rozhovore pre Sportnet hovoril aj o tom, čo táto spolupráca prinesie pre A-mužstvo.

Pred predposledným kolom ste mali ešte matematickú šancu na prvé miesto, hoci by ste k tomu potrebovali aj zaváhanie Dolného Kubína. Dúfali ste v to?

Kým žila teoretická šanca, stále sme verili. Do Rimavskej Soboty sme prišli vyhrať, s takým nastavením chodíme na každý zápas. Samozrejme, s rešpektom ku každému súperovi. Tú šancu sme vnímali v hlave, možno aj preto sme boli takí kŕčovití.

Cez týždeň sme hrali prípravný zápas, kde o nič nešlo a o nič nešlo a odviedli sme úplne diametrálny výkon. S reprezentáciou do 19 rokov sme prehrali 0:1. Mohli sme prehrať aj vyšším rozdielom, ale mali sme dve veľké šance, mohli sme skórovať aj my. Pre nás to bola výborná konfrontácia.

Niekde v hlave nás možno zväzuje dôležitosť ligových zápasov. Máme mladé mužstvo, sú tam dvaja starší futbalisti. Ostatní hráči po takomto priebehu, keď dostaneme gól, ešte nie sú mentálne takí silní, aby vedeli zahodiť za hlavu priebežný stav a pasovali sa s tým výsledkom ďalej.

Potom to prináša aj takéto výsledky. V poslednom mesiace máme veľmi kolísavé výsledky. Raz dominujeme, raz prehráme.

Najprekvapujúcejšia bola asi domáca prehra 1:2 s Fiľakovom, práve vtedy získal Dolný Kubín na čele rozhodujúci náskok. Súhlasíte?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zrazu sa otvorili dvere, vošiel Hamšík. Hráči treťoligistu ostali zaskočení