Bude to tvoj zápas, vravel tréner sedemnásťročnému brankárovi. Ten vychytal postup

Víťazné mužstvo TJ Horné Saliby po pohárovom zápase s Veľkými Ludincami.
Víťazné mužstvo TJ Horné Saliby po pohárovom zápase s Veľkými Ludincami. (Zdroj: Facebook / TJ Horné Saliby)
Titanilla Bőd|4. aug 2023 o 08:30

Nováčik šiestej ligy vyradil treťoligistu.

HORNÉ SALIBY, BRATISLAVA. Čaro pohárových súťaží spočíva v tom, že aj zdanlivý outsider môže vyradiť favorita.

O jedno z najväčších prekvapení 1. kola Slovnaft Cup sa postaral nováčik VI. ligy Juh ZsFZ FC Tomášikovo - TJ Horné Saliby v stretnutí s treťoligovou TJ Družstevník Veľké Ludince.

V zápase gól nepadol a jedenástkový rozstrel zvládli lepšie domáci. Vyhrali ho 4:3 a postúpili do druhého kola, kde ich čaká MŠO Štúrovo.

Spojili sa s Tomášikovom

TJ Horné Saliby v uplynulej sezóne obsadila šieste miesto siedmej ligy Oblastného futbalového zväzu Galanta. Súťaž vyhral FC Tomášikovo.

Práve s týmto klubom sa Horné Saliby spojili a vďaka tomu môžu štartovať vo vyššej súťaži.

V Horných Salibách sa v predchádzajúcom období zamerali najmä na prácu s mládežou. Pred trinástimi rokmi odštartovali unikátny projekt.

Inšpirovali sa podobnými zahraničnými inštitúciami, chceli vytvoriť akési regionálne centrum pre talentovaných hráčov z okolitých dedín.

V súčasnosti majú v klube asi stodvadsať detí, starší i mladší dorast hrá v tretej lige, kým starší i mladší žiaci hrajú druhú ligu.

„V okolí máme mestá s veľkými futbalovými akadémiami, Dunajskú Stredu, Trnavu, ale aj Bratislavu, ako aj ďalšie silné futbalové mestá, Galantu, Šaľu, Sereď. Aj preto si myslíme, že v mládeži sme už dosiahli úroveň, ktorú by sme chceli udržať. Samozrejme, stále môžeme a chceme sa zlepšovať v tom, aby naši hráči mali ešte lepšie tréningy,“ načrtol víziu fungovania športový riaditeľ Horných Salíb Enrico Kalocsai.

Po fúzii s Tomášikovom sa teraz chcú viac venovať aj mužstvu dospelých.

„Máme prakticky nové mužstvo, z predchádzajúceho tímu Horných Salíb tu ostali traja-štyria hráči, z Tomášikova dvaja. Chceme vybudovať čo najsilnejší káder, v ktorom chceme dať príležitosť aj naším mladým futbalistom,“ zdôraznil Kalocsai.

Mladý brankár nemal stres

To sa stalo už aj v pohárovom stretnutí s Veľkými Ludincami. V bránke stál 17-ročný Filip Kaprinai. Na lavičke boli ďalší dvaja hráči, ktorí sa narodili v roku 2005.

V predkole Slovnaft Cup s Topoľníkmi zasiahlo do hry sedem hráčov, ktorí ešte nemajú dvadsať rokov, traja z nich boli v základnej zostave. Horné Saliby vyhrali 3:1.

V lete sa stal trénerom mužstva Patrik Johancsik. So sebou priviedol aj skúsených futbalistov, s ktorými spolupracoval už v Gabčíkove.

V kádri tak vznikol správny mix mladých a skúsených futbalistov. Aj vďaka tomu dokázali z pohára vyradiť aj treťoligistu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bude to tvoj zápas, vravel tréner sedemnásťročnému brankárovi. Ten vychytal postup