Girona
Girona
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
2 - 0
1:0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalte

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Fotogaléria (43)
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (Autor: ŠK Slovan Bratislava/ facebook)
TASR|23. okt 2024 o 10:30

Vladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.

GIRONA. Ani na tretí pokus sa futbalistom Slovana Bratislava nepodarilo bodovať v Lige majstrov. "Belasí" mali v utorkovom dueli na pôde španielskej Girony zálusk na úspech, ale nedokázali skórovať a dvakrát inkasovali.

Tréner Vladimír Weiss bol napriek tomu s výkonom tímu spokojný.

Girona mala loptu po celý čas pod kontrolou, Slovan však odolával a vyzeralo to, že sa v prvom polčase ubráni. V 42. minúte však inkasoval po strele Gutierreza.

Po prestávke sa slovenský šampión dostával viac do hry, ale víťazstvo domácich potvrdil v 73. minúte z priameho kopu Juanpe. Ich triumf mohol byť ešte výraznejší, ale Dominik Takáč zneškodnil pokutový kop Stuaniho.

Fotogaléria zo zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava, Liga majstrov (3. kolo)

"S výsledkom nemôžem byť spokojný, ale boli sme dôstojný súper. Prvý polčas sme bránili, ale dobre sme vykrývali krajné priestory. Boli sme málo odvážni smerom hore, jeden na jedného sme sa málo presadili.

Góly sme dostali po štandardných situáciách, všetko režíroval ich hráč Danjuma, najlepší muž na ihrisku. My sme mali pološance, dali sme brvno...

Domáci vyhrali zaslúžene, mali viac kvality smerom do útoku," uviedol tréner Slovana Bratislava na pozápasovej tlačovej konferencii.

VIDEO: Tréner Weiss po zápase s Gironou (1. časť)

V závere zápasu mali "belasí" najväčšie šance. Najskôr strelu Barseghjana z diaľky vyrazil brankár na roh a potom po Szökeho hlavičke padla lopta na brvno. Szöke prišiel na ihrisko v 84. minúte spolu s ďalšou dvojicou hráčov.

"Chcel som prežiť ten čas okolo toho obdobia, kedy sme dostali druhý gól. Tam sme mohli zariskovať, potom bolo neskoro," vravel Weiss.

"Súper mal dobrý pressing, ale ukázali sme dobrú organizáciu hry najmä v defenzíve. Ak by sme hrali otvorene, nedržali by sme taký výsledok," dodal.

Kormidelník Slovana vyzdvihol hru obrany, najmä trojicu stopérov Kašia - Wimmer - Bajrič. A tradične aj brankára Takáča, ktorý opäť zažiaril.

"Hrali sme disciplinovane vzadu a snažili sme sa niečo vymyslieť s loptou. Po góle sme sa nezložili, ale škoda, že sme nevydržali do konca polčasu. Druhý gól padol po teči v múre, to sa stane raz za čas.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Girona - Slovan Bratislava

Je to ťažká prehra, nedá sa nikomu nič vyčítať. Pri pokutovom kope som si chcel počať čo najdlhšie, nechcel som aby to dal do stredu, napokon som si vybral správnu stranu," povedal Takáč pre klubový kanál na youtube.

Po prehrách so Celticom Glasgow (1:5) a Manchestrom City (0:4) teda slovenský majster neuspel ani do tretice, ale túto štatistiku chce zmeniť. Najbližšie sa predstaví na domácej pôde 5. novembra proti Dinamu Záhreb.

VIDEO: Tréner Weiss po zápase s Gironou (2. časť)

"Neukázali sme proti Girone alibistickú tvár, ale chýbalo nám viac kvality. Verím, že keď naskočí Kucka a dá sa do poriadku Robo Mak a možno Vlado zmení svoje rozhodnutie, že budeme silnejší.

Videli sme, že sa dá hrať aj s takými súpermi ako je Girona. Verím, že to potvrdíme doma s Dinamom," uzavrel kouč Slovana Vladimír Weiss st.

Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Titanilla Bődst 00:305
Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v ŠpanielskuMiestne médiá chvália všestranných obrancov.
Titanilla Bődst 00:305
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
st 10:3010
Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalteVladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.
st 10:3010
Reakcie hráčov Slovana Bratislava po prehre s FC Girona.
ut 23:299
Slovanisti sa nachádzajú na konci poradia. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy 3. kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:299
Futbalisti Girona FCrozhovor
Martin Kozinkapo 12:3019
Súper Slovana si už Ligu majstrov asi nezahrá. Stále je to skromný klub, vraví expertSlovan hrá v Lige majstrov proti katalánskej Girone.
Martin Kozinkapo 12:3019
Pohľad na štadión Montilivi, na ktorom hráva Girona FC.
Miroslav Kováčikut 13:502
Girona sa vzdala miliónov navyše. Slovan uvidí v Lige majstrov menej ľudí ako v TrnaveDejiskom zápasu Girona - Slovan Bratislava bude štadión Montilivi.
Miroslav Kováčikut 13:502
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Martin Kozinkaut 09:354
Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť SlovanChceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.
Martin Kozinkaut 09:354
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:562
Slovan nastúpi v Girone s troma stopérmi, kapitánsku pásku ponesie KašiaPozrite si zostavy zápasu FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:562
Hráči ŠK Slovan Bratislava
ut 10:006
Šanca na prvé body je reálna. Kde sledovať zápas Girona - Slovan Bratislava?Zverenci trénera Weissa nastúpia na tretí zápas Ligy majstrov od 21:00 h.
ut 10:006
Futbalisti FC Girona.
po 18:272
Girona má veľké problémy. Na zápas proti Slovanu musí povolať hráčov z rezervyŠpanielsky klub hrá v najprestížnejšej ligovej súťaži po prvýkrát.
po 18:272
Vladimír Weiss st. počas tréningu zápasom 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti FC Girona.
po 20:55
Weiss: Gironu máme prečítanú, pokúsime sa ich prekvapiť. Zranenia nás trápia rovnakoÚradujúceho slovenského majstra trápia viaceré absencie v tíme.
po 20:55
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
ut 16:22
Slovan v pamätnom zápase zdolal Barcelonu. Nadviaže na tento triumf proti Girone?Desať dôležitých faktov pred súbojom Slovana v Girone.
ut 16:22
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalte