O trofej budú bojovať na hernej konzole. Fortuna liga spúšťa vlastnú e-ligu

e-Fortuna liga.
e-Fortuna liga. (Autor: fortunaliga.sk)
TASR|12. jan 2021 o 14:00

Kvalifikácia 1. ročníka začína už v januári.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová Fortuna liga vstupuje do online sveta elektronických športov.

Únia ligových partnerov spúšťa projekt s názvom e-Fortuna liga. Je určený pre všetkých fanúšikov futbalu vo virtuálnom svete, špeciálne hry FIFA21 na konzolách Sony Playstation.

Únia ligových klubov (ÚLK) prichádza na začiatku nového roka 2021 s dlhodobou e-športovou aktivitou. Prvý ročník eFortuna ligy je určený predovšetkým pre nadšencov hry FIFA21.

Do projektu sú zapojené všetky kluby najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Medzi nimi prebehne v nasledujúcich mesiacoch (január - apríl) kvalifikácia, pričom jej víťaz postúpi na celoslovenské finále, ktoré je na programe v júni 2021.

Prihlásiť sa môže aj amatér

"Kvalifikácie sú na programe v soboty a prihlásiť sa môže naozaj každý, kto si verí, že môže vyhrať, prípadne ten, kto sa chce len zabaviť," vysvetlil senior manažér z ÚLK Milan Ondruš.

eFortuna liga sa bude hrať exkluzívne na konzolách Playstation 4 alebo 5 za podpory všetkých futbalových klubov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy.

Do kvalifikácie sa môže prihlásiť každý, kto bude mať v čase finále minimálne 15 rokov a tiež trvalý pobyt na území Slovenskej republiky. Registrácie a všetky informácie sú dostupné na www.efortunaliga.sk.

Musí si vybrať termín kvalifikácie a obľúbený klub Fortuna ligy, ktorý bude reprezentovať vo finále v prípade víťazstva v kvalifikácii. Za každý klub postupuje do finále jeden hráč.

Všetky zápasy sa odohrajú v režime KICK-OFF, pričom hráč si vyberie klubový tím z ponuky, s ktorým chce celý turnaj odohrať.

Niektoré kluby už majú svojich reprezentantov

Viaceré kluby už majú svojich zástupcov, ktorí ich reprezentujú na domácich i medzinárodných podujatiach v hre FIFA. Patrí medzi ne Slovan či Trenčín.

"Niektoré tímy našej ligy už teraz vytvárajú svoje e-športové celky. Angažujú hráčov, ktorí sa vo farbách ich klubu zúčastňujú celosvetových turnajov. Je to nezastaviteľný trend, ktorého chceme byť súčasťou," povedal Ondruš.

Kluby, ktoré majú svojho oficiálneho e-športového zástupcu, ho môžu nominovať. V takomto prípade však e-športovec musí potvrdiť svoju úlohu favorita víťazstvom v zápase proti víťazovi kvalifikácie. Úspešný z dvojice postúpi do finále.

Zástupcovia ŠK Slovan Bratislava v e-športovej divízii Tomáš „Slovan_rSp17“ Laki a Lukáš „Slovan_lumasa2“ Móri.
Zástupcovia ŠK Slovan Bratislava v e-športovej divízii Tomáš „Slovan_rSp17“ Laki a Lukáš „Slovan_lumasa2“ Móri. (Autor: ŠK Slovan)

"Cieľom je vytvoriť prestížnu ligu pre e-športovú komunitu a prepojiť ju s reálnym, tradičným, futbalom. Tieto dva svety sú vzdialené, no majú veľa spoločného. Chceme kluby motivovať k vzniku e-športových tímov a v budúcnosti sa pobiť o väčšiu slovenskú stopu u vydavateľa hry FIFA EA Sports," dodal Ondruš.

Každý zapojený klub Fortuna ligy bude mať vo finále svojho zástupcu. Finále bude streamované naživo na Twitch kanáli eFortuna_liga a takisto na Facebooku a Youtube Fortuna ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»O trofej budú bojovať na hernej konzole. Fortuna liga spúšťa vlastnú e-ligu