Skalica hrala s virózou. Mrzí nás to, ale zápas sme zorganizovať museli, znie z Podbrezovej

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová.
Futbalisti FK Železiarne Podbrezová. (Autor: Facebook FK Železiarne Podbrezová)
Ivan Mriška|16. sep 2023 o 12:02

Podbrezová zdolala Skalicu 1:0.

PODBREZOVÁ. Futbalisti MFK Skalica pricestovali na zápas Niké ligy v značne oklieštenej zostave. Kabínu trápi črevná viróza. Napriek tomu stretnutie na pôde Podbrezovej odohrali.

Zdravotné problémy Skaličanov potvrdzujú zábery z ihriska. Brazílčanovi Davi Alvesovi prišlo nevoľno a zvracal priamo na trávniku.

"Ide z neho ako z vodovodu...," reagoval futbalový expert Nova Sport a bývalý brankár Ladislav Molnár.

VIDEO: Davi Alvesovi z MFK Skalica prišlo nevoľno

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová nakoniec zvíťazili nad MFK Skalica 1:0. O jediný gól sa postaral v 52. minúte Mikuláš Bakaľa.

Skalica dohrávala celý druhý polčas o hráča menej, po druhej žltej karte dostal červenú Ján Vlasko.

Skaličania tvrdia, že urobili všetky potrebné kroky, aby bolo stretnutie odložené. Únia ligových klubov, ktorá súťaž zastrešuje, však uvádza, že žiadosť nebola dostačujúca.

Po zápase sa strhla vlna nevôle na domáci FK Železiarne Podbrezová. Fanúšikovia na sociálnych sieťach tvrdia, že mal Skalici vyhovieť a zápas odohrať v inom termíne.

V prípade, že by však Podbrezovčania duel nezorganizovali, hrozila by im kontumácia 0:3.

"Vážená športová verejnosť, vážení fanúšikovia futbalu na Slovensku. Nedá nám nereagovať na dianie, ohľadom zápasu so Skalicou, ktoré strhlo veľmi negatívnu vlnu emócií a vrhá zlé svetlo na náš klub.

Veľmi nás mrzí, že sa verejnosť prikláňa ku vyjadreniam Skalice, bez poznania nášho stanoviska k vzniknutej situácii a nerešpektujúc fakty, ktoré túto verejnú diskusiu vyvolali. Ešte viac nás mrzí, že vedenie Skalice sa snaží aj prostredníctvom vyjadrení vedenia, či hráčov, hodiť celú ťarchu zodpovednosti na náš klub a poškodiť tým dobré meno Podbrezovej.

Od prvej chvíle, odkedy sme sa dozvedeli o zdravotných problémoch súpera, boli sme v úzkom kontakte s vedením Skalice, ako aj s Úniou ligových klubov a vzniknutú situáciu sme nepretržite riešili. Z oficiálneho stanoviska Únie ligových klubov ale jasne vyplýva, že Skalica zlyhala manažérsky, keďže nesplnila základné podmienky riešenia vzniknutej situácie ohľadom zdravotného stavu ich hráčskeho kádra a prezentáciou na verejnosti, kde sa snaží celú zodpovednosť preniesť na náš klub, zlyhala aj po stránke ľudskej.

Absolútne sa dištancujeme od vyjadrení, že my ako klub sme súperovi nevyhoveli a nesúhlasili sme s odložením zápasu, ako sa Skalica snaží verejne prezentovať! Rozhodnutie o neodohratí zápasu totiž vôbec nebolo v našej kompetencii a nemohli sme postupovať inak, bez negatívnych následkov, ktoré by z toho vyplývali.

Po športovej stránke sme zápas odohrať chceli, na zápas sa po reprezentačnej prestávke tešili hráči aj fanúšikovia, ale pokiaľ by zo strany riadiaceho orgánu súťaže došlo k rozhodnutiu, že sa zápas odloží, v plnej miere a bez výhrad by sme toto rozhodnutie rešpektovali.

V prípade, ak by sme ako organizátor zápas nezorganizovali, alebo by sme na zápas nenastúpili, vystavili by sme sa riziku kontumácie výsledku v prospech súpera a následným sankciám, ktoré nám ako organizátorovi zápasu za jeho neuskutočnenie hrozia.

FK Železiarne Podbrezová, rovnako ako každý iný klub, zápas zorganizovať musel, nakoľko mu to súťažný poriadok prikazuje a akékoľvek iné konanie by bolo v rozpore s ustanoveniami riadiaceho orgánu súťaže!

Aj pre náš klub je prioritou zdravie hráčov a to nielen našich, ale aj súperových, ctíme si hodnoty fair play a sme ústretoví ku všetkým požiadavkám súperov, či fanúšikov. Kľúčovým v celej veci je ale fakt, že keby sme aj chceli súperovi, vzhľadom na okolnosti vyhovieť, rozhodnutie o nezorganizovaní zápasu nezáležalo na nás, ale na rozhodnutí Únie ligových klubov, ako riadiaceho orgánu súťaže," znie oficiálne stanovisko FK Železiarne Podbrezová.

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
18
3
1
57:16
57
V
V
V
V
V
2
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
12
5
5
40:30
41
R
R
R
P
P
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
12
3
7
31:22
39
P
V
P
P
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
7
5
31:21
37
R
R
V
V
P
5
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
22
10
4
8
40:34
34
P
R
R
V
P
6
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
9
7
6
31:23
34
R
P
R
V
V
7
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
9
7
6
28:31
34
V
V
V
V
R
8
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
22
9
7
6
38:30
34
R
P
R
V
V
9
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
22
6
5
11
19:25
23
R
P
R
P
V
10
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
22
4
5
13
19:45
17
R
V
R
P
R
11
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
1
7
14
19:42
10
V
R
P
P
P
12
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
0
4
18
14:48
4
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skalica hrala s virózou. Mrzí nás to, ale zápas sme zorganizovať museli, znie z Podbrezovej