V jednej sezóne vybojoval postup s dvoma tímami. Klub po sínusoide zažíva reštart

FK Poprad, víťaz IV. ligy Východ 2023/2024.
FK Poprad, víťaz IV. ligy Východ 2023/2024. (Autor: Facebook / FK Poprad)
Titanilla Bőd|14. jún 2024 o 13:20

Tréner Michal Mičko hodnotí účinkovanie FK Poprad.

BRATISLAVA. Dorastencov v predstihu doviedol k prvému miestu v II. lige, keď dostal ponuku viesť mužov.

MICHAL MIČKO sa výzvy chopil výborne a postup nakoniec oslavoval aj s mužmi v IV. lige Východ. FK Poprad sa vďaka dvojitému postupu stáva od budúcej sezóny zase akadémiou.

V rozhovore sa dočítate:

  • Ktorý zápas bol pre trénera Mička najpamätnejší?
  • Čo znamená pre Poprad gólová mašina Abdulhakim Ahmad Daneji?
  • Ktorá opora stredu poľa odchádza na vysokú školu do Prahy?
  • Na čo si trúfa Poprad v tretej lige?
  • Ako vníma tréner pripravovanú reorganizáciu?

Trénerom A-mužstva ste sa stali začiatkom mája, keď dovtedajší tréner Róbert Petruš prijal ponuku Tatrana Prešov, kde mal zachrániť dorast. Ako k tomu prišlo, že práve vy ste prevzali mužov Popradu?

V klube už pôsobím nejakú dobu. Trénoval som ligový mladší dorast, potom dve sezóny ligový starší dorast. Tento rok som viedol „devätnástku“, ktorá bojovala o postup z druhej dorasteneckej ligy do prvej. To sme zvládli s predstihom.

Zhodou okolností to tak vyšlo, že tréner Petruš odišiel do Prešova práve vtedy, keď my s U19 sme už mali jasný postup. Vedenie klubu ma požiadalo, aby som sezónu dokončil s mužmi. V tíme bolo deväť hráčov, ktorých som už mal v doraste. Bolo to teda celkom racionálne riešenie.

Napokon postúpili aj muži do tretej ligy a dorastenci medzi elitu a zase budeme akadémiou.

Sledovali ste detailne výkony mužov už aj predtým?

Na klube mi záleží a naši hráči z devätnástky chodili pravidelne hrávať za áčko. S trénerom Petrušom sme komunikovali, ale moja prvoradá úloha bola najprv dotiahnuť postup dorastu. Potom hneď sa naskytla možnosť postúpiť aj s áčkom.

Michal Mičko.
Michal Mičko. (Autor: Archív M. M. )

Mužstvo ste viedli v šiestich zápasoch. Ktorý bol pre vás najpamätnejší moment?

Zápas v Gerlachove. Vtedy Lokomotíva remizovala v Raslaviciach a my sme svoj zápas zvládli a vyhrali sme 5:1. Začiatok zápasu bol nepríjemný, ihrisko bolo hrboľaté a chalani to ustáli, podržal nás aj brankár.

Tam sa to zlomilo, dostali sme sa na čelo tabuľky. Chalani dostali nový impulz, že už sme prví, už to nepustíme.

Poprad v jarnej časti vyhral všetky zápasy a úplne kraľoval, o čom vypovedá aj konečné celkové skóre 109:20. Čím to bolo?

Všetci čakali, že niekedy asi príde zakopnutie. Možno aj zmena trénera priniesla nový impulz, niečo iné v tréningu, aby hráči neboli v takom stereotype.

Samozrejme, mali sme kvalitu smerom dopredu a skúsenosť vzadu. Ale dorast dal dokonca ešte viac gólov (111 – pozn. red.). Ja to mám postavené na tom, že chceme dobre brániť a z toho potom môžeme ísť do kombinácie a protiútokov.

V tíme ste mali najlepšieho strelca, 20-ročný Nigérijčan Abdulhakim Ahmad Daneji strelil 31 gólov, pritom sa k mužstvu pripojil až v októbri. Ako ste ho objavili?

Máme v klube skúseného manažéra, ktorý pôsobil aj vo vyššej súťaži a má kontakty na agentov. Tým, že nám odišiel Rado Rodák na vysokú školu, ktorý bol náš hlavný útočník a dával góly, potrebovali hľadať náhradu.

Abdul predtým pôsobil v Poľsku, je to mladý, slušný chlapec, komunikujem s ním v angličtine. Dokázal, že vie dávať góly. Je ochotný behať a je enormne rýchly.

Ako to vyzerá s kádrom do ďalšej sezóny?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V jednej sezóne vybojoval postup s dvoma tímami. Klub po sínusoide zažíva reštart