Nepostúpiť? Bola by to škoda a urážka pre hráčov, vraví funkcionár z dediny

Mužstvo TJD Príbelce po vyhratom zápase v Hajnáčke.
Mužstvo TJD Príbelce po vyhratom zápase v Hajnáčke. (Zdroj: Archív F. C.)
Titanilla Bőd|20. jún 2023 o 16:00

Príbelce vyhrali V. ligu Juh SsFZ.

BRATISLAVA, PRÍBELCE. Obec nemá ani šesťsto obyvateľov, za to za jej futbalový tím hrá aj hráč s takmer tristo ligovými štartmi. Mužstvo TJD Príbelce vyhralo V. ligu Juh SsFZ.

Posledný zápas síce odohrali bez trénera, ktorého klub uvoľnil na zaslúženú dovolenku, ale povestný posledný krok na ihrisku Hajnáčky zvládli.

Sezónu zhodnotil hráč a ISSF manažér klubu FILIP CELLENG, ktorý prezradil aj to, kde sa budú hrať domáce zápasy klubu v nasledujúcej sezóne.

Ktoré kľúčové faktory viedli k víťazstvu v piatej lige?

Mužstvo pred začiatkom súťažného ročníka 2022/2023 opustilo viacero hráčov, Zachar, Híveš, Cibuľa, Melišík či Melicher, čo bol zároveň aj signál pre vedenie klubu, aby sa káder vhodne doplnil. Do kádra postupne prichádzali hráči iného rangu, ako napríklad Marián Bariak, Martin Giertl, Jakub Kuchta, Dávid Martin, Ján Kouřil či Pavel Petrus. Všetko futbalisti, ktorí mali skúsenosti s vyššími súťažami a mali chuť bojovať.

Ikonou kabíny a lídrom partie ostal Mário Kurák, ktorému sekundoval Adrián Strapek – akýsi jeho budúci nástupca.

Príbelce prekonali ostatné tímy vo všetkom, v čom mohli. Mali najlepšieho kanoniera, najmenej inkasovaných gólov, čo bola zásluha aj skúseného brankára Jána Geregaia, najviac strelených gólov a hlavne najviac vyhratých zápasov a tým pádom aj bodov.

Silnou stránkou kabíny je to, že taktické pokyny a prípadné zmeny rieši a riadi jediný človek, tréner Miroslav Gluch, ktorý z amatérskeho klubu figurujúceho ešte pred piatimi rokmi v prvej triede urobil poloprofesionálne mužstvo.

Ktoré zápasy by ste vyzdvihli ako najdôležitejšie a najvydarenejšie?

Skvelý začiatok bol prvý domáci zápas, kde každý čakal drvivú porážku, keďže káder sa ledva poznal. Avšak prišla skvelá výhra 6:1 nad posledným víťazom starej štvrtej ligy Juh Banskou Štiavnicou.

Rovnako dôležité bolo aj víťazstvo 2:0 nad Poltárom na jeseň, kde sme potvrdili svoju dominanciu jesenného majstra aj napriek tomu, že sme prehrali nešťastne 1:2 v Medzibrode, keď na oddych v tom čase malo mužstvo ani nie 50 hodín.

Kedy sa podľa vás rozhodlo o víťazovi? Bol to práve jarný zápas s Medzibrodom, ktorý ste vyhrali 2:1?

Každá jedna výhra bola pre mužstvo dôležitá a ani jeden zápas sa pod vedením trénera neodflákol, pretože pred ním má každý jeden futbalista rešpekt a úctu.

Ale určite zápas s Medzibrodom bol v tejto sezóne najdôležitejší, ale aj najkrajší, keďže víťazný gól sme dali až na konci duelu.

Rovnako dôležitý a ťažký zápas bol aj v Radzovciach, ktoré je v domácom prostredí veľmi silné a nepríjemné mužstvo, ale vyhrali sme 2:0.

Prišli počas sezóny aj nejaké krízové momenty?

Oproti minulej sezóne na počudovanie v jesennej časti fungovalo všetko veľmi hladko.

Na jar nastali menšie problémy, keď prišli zranenia či tresty, no tréner opäť vsadil na dlhoročné skúsenosti a hráčov typu Brašeň, Kurák či Kuchta sa v niektorých zápasoch podarilo nahradiť.

V kádri máte futbalistov, ktorí hrali aj najvyššiu súťaž. Jakub Brašeň trebárs má na konte takmer tristo ligových zápasov. Ako to pôsobí na kabínu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nepostúpiť? Bola by to škoda a urážka pre hráčov, vraví funkcionár z dediny