Šialená séria Zvolena. Bolo by smutné, keby sme pohoreli, tvrdí tréner

Radosť hráčov Zvolena.
Radosť hráčov Zvolena. (Autor: MFK - facebook)
Ivan Mriška|19. jún 2023 o 11:45

Futbalisti MFK Zvolen sa tešia z postupu do tretej ligy Západ.

ZVOLEN. V jarnej časti vyhrali všetkých trinásť zápasov a inkasovali len tri góly. Šialenú sériu majú za sebou futbalisti MFK Zvolen, ktorí sa vďaka skvelej jari stali víťazmi Majstrovstiev regiónu – IV. liga a tešia sa z postupu do tretej ligy.

V poslednom zápase ročníka triumfovali na pôde Badína 2:1.

„V prvom polčase sme boli aktívnejší, mali sme dobré príležitosti, ale nič nám nepadlo. Domáci sa od prvej minúty zamerali na tvrdú hru a niektoré zákroky boli za hranicou zákernosti. Ako sa povie, chceli nás vykopať z ihriska,“ hodnotil tréner MFK Zvolen Dušan Tóth.

Nepochopiteľne začali brániť

Zvolenčania sa ujali vedenia krátko po zmene strán, keď sa v 47. minúte presadil z pokutového kopu Gabriel Snitka.

„Po góle sme sa nepochopiteľne stiahli a bránili výsledok,“ dodal.

Domáci pridali na aktivite a v 83. minúte po priamom kope a vlastnom góle Mateja Staršieho vyrovnali na 1:1. Zvolen potreboval vyhrať, a tak vrhol všetky sily dopredu.

Po dlhom vhadzovaní a následnej skrumáži v 86. minúte rozhodol o výhre Zvolena Gabriel Snitka.

„Naše víťazstvo je zaslúžené. Je odmenou za celú sezónu. Bolo by smutné, keby sme v poslednom zápase pohoreli. Za takú fantastickú sériu sme si triumf v súťaži jednoducho zaslúžili,“ tvrdí Tóth.

Tlak sa stupňoval

Zvolen skončil pred druhým Makovom o dva body. V kabíne podľa trénera vládne spokojnosť.

„Tlak, ktorý sme si sami na seba nechali pripustiť sa stupňoval. Cítiť ho bolo najmä v posledných štyroch zápasoch, v ktorých sa nervozita preniesla na ihrisko.

Hráči si uvedomovali, že sú blízko vytúženého víťazstva, čo im zväzovalo nohy. Po hernej stránke to nebolo ideálne, ale nahradili sme to bojovnosťou a ochotou vydať zo seba maximum,“ priblížil tréner majstrovského tímu.

Prípravu na tretiu ligu štartujú Zvolenčania desiateho júla. Zatiaľ majú naplánované štyri prípravné zápasy, možno ich bude viac.

„Určite doplníme káder. Vyhliadnutých máme niekoľko hráčov, s ktorými už rokujeme. Čakali sme do posledného zápasu, aby sme vedeli, akú súťaž budeme hrať. Je pre nás jednoduchšie riešiť hráčov do tretej ligy,“ uviedol.

Futbalisti MFK Zvolen.
Futbalisti MFK Zvolen. (Autor: MFK - facebook)

Prajú si viac divákov

Posledný zápas v Badíne podľa oficiálneho zápisu rozhodcu sledovalo šesťsto divákov. Podľa trénera je to veľmi dobrý impulz.

„Deväťdesiat percent ľudí bolo zo Zvolena, vďaka čomu sme mali domáce prostredie. Bol to ťažký zápas, pretože Badín má svoju kvalitu, prvýkrát na jar doma prehral.

Každá súťaž prináša niečo nové, preto verím, že na tretiu ligu budú chodiť ľudia v oveľa väčšom počte. Zo srdca si to prajem,“ uzavrel tréner MFK Zvolen Dušan Tóth.

Tabuľka Majstrovstiev regiónu

Časť obsahu sa nepodarilo zobraziť. Skúste znovunačítať stránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šialená séria Zvolena. Bolo by smutné, keby sme pohoreli, tvrdí tréner