Bezsenné noci trénera nevyšli nazmar. Mužstvo prerušilo zlú sériu práve v derby

Nástup hráčov pred zápasom Fiľakovo - Rimavská Sobota.
Nástup hráčov pred zápasom Fiľakovo - Rimavská Sobota. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|6. okt 2024 o 08:00

Rimavská Sobota vyhrala vo Fiľakove 3:2.

FIĽAKOVO. Takmer päťsto divákov, päť gólov, štrnásť žltých kariet, jedna červená.

Zápas medzi FTC Fiľakovo a MŠK Rimavská Sobota mal všetko, čo derby musí mať: náboj, emócie a dramatickú zápletku.

Tri body si napokon odniesli Rimavskosoboťania po výhre 3:2.

Rivalita i priateľstvo

Medzi Fiľakovom a Rimavskou Sobotou je veľká rivalita, na druhej strane je medzi mužstvami veľa spojitostí. Viacero hráčov hralo počas kariéry za oba tímy a panujú medzi nimi kamarátske vzťahy.

Súčasný tréner Fiľakova Ivan Ádám hrával v Rimavskej Sobote a trénoval tam mládežnícke družstvá, kým športový riaditeľ a v aktuálnej situácii de facto aj tréner Rimavskej Soboty Jozef Pisár v minulosti viedol aj fiľakovské mužstvo.

Pred stretnutím sa starí známi zvítali priateľským objatím. „Rimavskú Sobotu mám stále v srdci a prajem jej, aby po dnešnom zápase vyhrala už všetky ostatné,“ poznamenal s úsmevom ešte pred úvodným výkopom Ádám.

Podľa tabuľkového postavenia boli favoritmi domáci, ktorí na svojom ihrisku dovtedy neprehrali a body stratili doma iba po remíze s Dolným Kubínom.

Rimavská Sobota naopak nezachytila úvod súťaže a síce potom dvakrát vyhrala, no nasledovali ďalšie tri prehry v rade.

„Aktuálne postavenie v tabuľke neodzrkadľuje reálnu kvalitu súpera. Určite sme ho nepodcenili,“ vravel Ivan Ádám už po stretnutí.

Hoc aj v bránke...

V aktuálnej sezóne je Fiľakovo farmou Banskej Bystrice, Rimavská Sobota už tretiu sezónu takto spolupracuje s Ružomberkom.

V domácom mužstve sa objavili tentoraz dvaja hráči z Dukly, brankár Michal Lukáč a krajný záložník Gabriel Demian.

Za Rimavskú Sobotu nastúpili traja mladí hráči z Ružomberka: brankár Boris Kuba, stopér Daniel Prekop a stredopoliar Rudolf Božik. Najväčšou posilou od ligistu však bol skúsený útočník Štefan Gerec, ktorý sa prišiel rozohrať do tretej ligy.

Bolo ho cítiť na hrote útoky, podržal si loptu, vyhrával množstvo súbojov a ťažili z toho aj dvaja krídelníci: Csaba Juhász a Bakuri Jinjolava.

V úvode zápasu mali väčšie príležitosti domáci, Graham Metuk sa ocitol zoči-voči brankárovi, ale unáhlil sa a Kuba jeho zámer vystihol.

Skóre otvoril v 36. minúte Juhász po rýchlom protiútoku. Pre 37-ročného futbalistu to bol už šiesty presný zásah v sezóne.

V jeho úvode nastupoval ako pravý obranca, neskôr mu vtedajší tréner Volodymyr Vasylyev našiel miesto na hrote útoku. Po jeho odchode sa vrátil na krídlo.

„Je pravda, že ten predchádzajúci systém mi sedel, ale cítim sa dobre aj na kraji, veď to hrám celý život. Ja si nevyberám, kam ma tréner postaví, tam sa budem snažiť podať čo najlepší výkon, hoc aj v bránke,“ vravel veľký srdciar, ktorý často nastupuje aj s kapitánskou páskou.

Šanca za šancou, kiks za kiksom

V 52. minúte strela Jinjolavu prekvapila domáceho brankára Michala Lukáča a hostia vyhrávali už 2:0. V tej chvíli sa zdalo, že je rozhodnuté.

O to viac, že Juhász mal po výbornej prihrávke na nohách ďalší gól a hlavička Dávida Kalmára tiež takmer skončila v sieti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bezsenné noci trénera nevyšli nazmar. Mužstvo prerušilo zlú sériu práve v derby