Rok a pol bez prehry, veľké finále pohára. Futbal chcú robiť tak, ako inde nemohli

Radosť futbalistov Dulovej Vsi po postupe do finále Prezidentského pohára.
Radosť futbalistov Dulovej Vsi po postupe do finále Prezidentského pohára. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|21. apr 2023 o 08:30

Aj keď nehráme dobre, chceme vyhrať. Nie zahrať si, vraví tréner.

DULOVA VES. Zažili tri postupy v rade. Z najnižšej úrovne ObFZ Prešov to dotiahli do regionálnej súťaže. Aj v VI. lige Šarišskej VsFZ im patrí pozícia lídra.

V súťažnom zápase neprehrali vyše poldruha roka. Teraz dosiahli ďalší výrazný míľnik. Futbalisti Dulovej Vsi sa prebojovali do finále Prezidentského pohára.

V obdobe Slovnaft Cupu, ktorá je určená pre tímy od šiestej ligy nižšie, sa ich štadión v stredajšom semifinále otriasal v základoch.

V riadnom hracom čase sa súboj Dulovej Vsi s Liptovskou Teplou, aktuálne druhým tímom VI. ligy skupiny B SsFZ, skončil nerozhodne 1:1. V následnom penaltovom rozstrele bol úspešnejší domáci tím.

Super atmosféra, megafón, rapkáče

„Pocity sú veľmi fajn. Je to asi najväčší úspech klubu. Veľmi si to vážime, zostávame pokorní a ideme si ďalej za vysnívaným pohárom,“ hovorí s nefalšovanou radosťou v hlase hrajúci tréner TJ ŠM Dulova Ves Michal Dubecký.

Po jedenástkovej lotérii, ktorá sa skončila výsledkom 4:2, vytryskla v domácom tábore obrovská radosť. Rozhodujúce chvíle prežíval mimoriadne emotívne.

„Celý zápas bol dosť vypätý. Pred rozstrelom som sa snažil chlapcov upokojiť, hoci aj vo mne to dosť vrelo. Páčilo sa mi aj to, že niektorí na rovinu povedali, že si neveria a nech idú radšej kopať iní. Úprimnosť a sebareflexia sú veľmi dôležité,“ tvrdí Dubecký.

Zopár slov adresoval aj brankárovi svojho tímu Martinovi Kapraľovi.

„Povedal som mu, že nastal jeho čas. Zobral to doslova a chytil dva pokusy súpera,“ podotkol s úsmevom.

Na súboj šiestoligových tímov, hraný navyše v strede týždňa, bola zvedavá výrazne nadpriemerná fanúšikovská kulisa. Podľa oficiálnych štatistík bolo na zápase prítomných 350 divákov.

„V hojnom počte prišli aj fanúšikovia z Liptovskej Teplej, ktorí mali megafón, rapkáče a hlasno povzbudzovali. Bolo to niečo nezvyčajné,“ ocenil Dubecký.

Zahanbiť sa nedali ani domáci priaznivci.

„Atmosféra bola super. Pochváliť musím aj súpera. Má dobré mužstvo a bol to zápas hodný semifinále. Vyhral šťastnejší,“ športovo priznal 36-ročný kouč.

V semifinálovom dueli Prezidentského pohára nechýbalo nasadenie z oboch strán.
V semifinálovom dueli Prezidentského pohára nechýbalo nasadenie z oboch strán. (Autor: Viktor Zamborský)

Niektorí utekali rovno na nočnú

Na oslavy postupu obce, ktorá sa nachádza na periférii Prešova a hráva za ňu viacero niekdajších hráčov Tatrana, do finále Prezidentského pohára veľký priestor nebol, keďže hráčov už o niekoľko hodín čakali pracovné povinnosti.

Úplne nasucho to zase tiež nebolo...

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rok a pol bez prehry, veľké finále pohára. Futbal chcú robiť tak, ako inde nemohli