Reprezentuje Česko na ME do 21 rokov. Macej mieri do Dunajskej Stredy

SITA|15. jún 2017 o 21:28

Český brankár Patrik Macej prichádza z Michaloviec a dohodol sa na trojročnom pôsobení.

DUNAJSKÁ STREDA. Český brankár Patrik Macej sa stal prvou letnou posilou slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Brankár českej reprezentácie do 21 rokov, s ktorou je momentálne na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku, prichádza z Michaloviec a dohodol sa na trojročnom pôsobení, konkretizuje web DAC.

Štartoval vo Fortuna lige

Rodák z Ostravy a odchovanec prestížnej brankárskej školy miestneho Baníka Macej pred pár dňami oslavoval 23. narodeniny (narodený 11. júna 1994).

Začiatkom roka 2015 prestúpil do Michaloviec, odkiaľ hosťoval v druholigovom Trebišove a v ročníku 2015/2016 v košickej Lokomotíve.

Do MFK Zemplín sa vrátil pred nedávno ukončenou sezónou. V jej jesennej časti sa v bránke striedal s Matúšom Kirom, na jar už bol jednotkou Zemplínčanov medzi žrďami.

Celkovo si vo Fortuna lige pripísal 22 štartov.

Všetky mládežnícke kategórie v reprezentácii

Macej reprezentoval Česko vo všetkých mládežníckych kategóriách od šestnástky vyššie a v marci 2017 si v súboji proti Slovensku premiérovo zachytal aj za výber do 21 rokov.

Vďaka svojim výkonom si vyslúžil nomináciu na ME 2017, na ktorých si Česi v základnej skupine zmerajú sily postupne s Nemeckom, Talianskom a Dánskom.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod Patrika do nášho klubu. Napriek svojmu mladému veku sa v uplynulej sezóne zaradil medzi najlepších brankárov Fortuna ligy. Dôkazom jeho kvalít je aj nominácia na ME hráčov do 21 rokov v Poľsku."

"Veríme, že Patrik skvele zapadne do tímu a bude prínosom pre náš klub v ceste za naplnením spoločných cieľov," povedal pre fcdac.sk športový riaditeľ Jan Van Daele.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Reprezentuje Česko na ME do 21 rokov. Macej mieri do Dunajskej Stredy