Hrali tretiu ligu, klub zanikol. Vďaka srdciarom Fénix opäť ožíva

Bardejovská Nová Ves.
Bardejovská Nová Ves. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|21. nov 2023 o 07:00

Zimujú ma čele ôsmej ligy.

BARDEJOV. ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves je tradičný klub, kde začali naháňať futbalovú loptu v roku 1962. Po reorganizácii sa zo súťaže odhlásil. Príčinou bol nedostatok hráčov.

Reorganizácia, z dnešného pohľadu, priniesla veľa dobrého. Z jej počiatkom však mohol Slovenský futbalový zväz počkať aspoň rok. Dovtedy, než sa po dlhej koronavírusovej prestávke situácia vo futbalovom hnutí upokojí a aspoň trochu skonsoliduje.

Takto, po pandémii, množstvo hráčov ukončilo aktívnu činnosť, problém bol s financiami i so sponzormi. Na základe toho činnosť na celom Slovensku ukončil rad klubov. Medzi nimi aj ŠK Milénium.

Od svojho vzniku klub pôsobil pod rôznymi názvami a predstavil sa v rôznych súťažiach. Tesne pred ukončením činnosti hrával tretiu ligu. Tú však práve pre spomínanú reorganizáciu (z tretej ligy vypadávalo šesť mužstiev) opustil a do nižšej súťaže už nenastúpil.

Klub hráva ligové stretnutia na útulnom štadióne s celkovou kapacitou 2 000 miest a trávnikom spĺňajúcim kritériá minimálne na druhú ligu. Tá sa tu, v čase, keď bardejovský Partizán rekonštruoval štadión, aj hrávala.

V Bardejovskej Novej Vsi však bez futbalu dlho nevydržali. Myšlienka sa zrodila v hlave Mária Jančoška, mimochodom najúspešnejšieho strelca Bardejovskej Nove Vsi v histórii klubu (106 gólov do roku 2018 – teraz 113).

Ten našiel podporu u rodákov Rada Kanskeho a Erika Maxina, následne sa k ním pridali Christián Solanič a Mário Macečko.

V neposlednom rade netreba zabudnúť na prezidenta klubu Františka Šotta staršieho, klubovú ikonu, dlhoročného hráča a trénera Františka Šotta mladšieho a ďalších dôležitých hráčov a funkcionárov zo starých úspešných čias.

Novovešťania „pozberali“ bývalých hráčov, ktorí majú klubu pomôcť vrátiť sa na predchádzajúce pozície. To však bude ešte niekoľko rokov trvať. Aktuálne je cieľom vyhrať tento súťažný ročník a posunúť sa o súťaž vyššie.

Bardejovská Nová Ves má v ôsmej lige (najnižšej okresnej súťaži) na konte po jedenástich zápasoch 27 bodov. Druhá je Porúbka a tretie miesto patrí Nižnému Tvarožcu.

Mário Macečko, najlepší strelec mužstva.
Mário Macečko, najlepší strelec mužstva. (Autor: archív - PC)

V zimnom období sa chcú v Bardejovskej Novej Vsi posilniť. Novovešťania ako Kertýs, Mikolaj, Sosňak, Valkučák ml., Sopko a mnoho ďalších bývalých hráčov s potrebnou kvalitou sú totiž roztrúsení po okresných mužstvách. Cieľom klubu je prinavrátiť ich na domovský stánok, možno už počas zimy alebo v lete 2024.

O dianí na predmestí Bardejova nám viac prezradil v súčastnosti najlepší strelec mužstva MÁRIO MACEČKO.

Aké boli vaše plány pred súťažou a ako sa vám ich podarilo naplniť?

Prvotným cieľom, keďže nebolo jasné či bude jedna okresná súťaž alebo dve, bolo dať dohromady mužstvo, aby sa futbal v Bardejovskej Nove Vsi vôbec hral.

Následne, keďže sa hrajú dve okresné súťaže, sme si stanovili ďalší cieľ a tým bolo vyhrať ôsmu ligu a postúpiť do siedmej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrali tretiu ligu, klub zanikol. Vďaka srdciarom Fénix opäť ožíva