Do boja o záchranu priniesol nový impulz. Takáto súťaž je neregulárna, tvrdí

Futbalový štadión v Bardejove.
Futbalový štadión v Bardejove. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|19. máj 2024 o 20:25

Bardejov vyhral doma v tomto roku prvý raz.

BARDEJOV. Pred víkendovým kolom im patril nelichotivý prívlastok najhoršie mužstvo jari. V jarnej časti III. ligy Východ pozbierali iba štyri body. Doma naposledy vyhrali vlani v októbri.

Aj preto pred dvoma týždňami pristúpili v Partizáne Bardejov k zmene trénera. Na lavičku zasadli Jozef Kukulský a Alexander Tyč.

Mužstvo v prvom zápase pod ich vedením dosiahlo cennú remízu v Snine a v 27. kole prišlo aj vytúžené domáce víťazstvo: Bardejovčania zdolali Rimavskú Sobotu vysoko 5:1.

Tým odsunuli práve súpera na poslednú priečku jarnej tabuľky, Soboťania v druhej časti sezóny získali iba päť bodov.

Potvrdili bod zo Sniny

Kým však sa Rimavská Sobota vďaka vydarenej jeseni, po ktorej bola druhá s iba bodovou stratou na lídra, nemusí obávať o treťoligovú príslušnosť, Bardejov stále bojuje o záchranu.

„Mužstvo potrebovalo nejaký impulz. Keď príde nový tréner, s ním impulz musí prísť. Dokázali sme remizovať 2:2 v Snine, kde sme vyhrávali 2:0. Nedotiahli sme to do víťazného konca, ale boli sme šťastní aj za ten bod,“ uviedol pre Sportnet tréner Jozef Kukulský.

Okrem remízy v Snine zaznamenal Partizán na jar ešte víťazstvo 2:1 v Lučenci v priebehu marca.

Diváci v Bardejove sa však naposledy tešili z výhry v 13. kole, 28. októbra minulého roku. Vtedy zdolal ich tím Námestovo tiež vysoko 5:2.

Základy trojbodového zápisu proti Rimavskej Sobote položili dva góly v rýchlom slede v prvom polčase. Najprv v 35. minúte skóroval Michal Berecký po rohovom kope a o dve minúty sa presadil Darwin Samuel.

21-ročný Venezuelčan dal aj tretí gól domácich v 51. minúte, keď strieľal spoza šestnástky. Následne využil nedorozumenie v obrane hostí Šimon Stachura.

Po ďalšom rohu pridal piaty gól hlavou Berecký a striedajúci Matúš Matej už iba korigoval výsledok.

Rimavskú Sobotu po dvojtýždňovej dovolenke znovu viedol tréner Eugen Bari, po zápase bol sklamaný a výkon svojho mužstva nechcel komentovať.

Taký výsledok nikto nečakal

„Rimavská Sobota je silná na lopte a má dobrú kolmú prechodovú fázu. Začiatkom prvého polčasu boli hosti dominantnejší, ja som chlapcom hovoril, aby boli trpezliví a čakali na našu príležitosť. Dali sme gól, ktorý nás nabudil a potom sme už diktovali tempo zápasu. Boli sme efektívni, tímoví, bolo vidno, že chlapci chcú vyhrať. Som na nich hrdý,“ uviedol Jozef Kukulský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do boja o záchranu priniesol nový impulz. Takáto súťaž je neregulárna, tvrdí