Na Slovensko ho zlákal krajan. Srbský útočník strieľa góly a venuje sa mladým

Alexandar Stošič.
Alexandar Stošič. (Autor: Archív A. S.)
Peter Cingel|4. nov 2022 o 06:00

Aleksandar Stošič je najlepším strelcom štvrtoligového FK Gerlachov.

GERLACHOV. Dvadsaťpäťročný srbský legionár Aleksandar Stošič z FK Gerlachov strelil v tejto sezóne v 15 zápasoch 15 gólov.

„S futbalom som začínal v rodnom meste Vranje. To sa nachádza úplne na juhu Srbska, blízko hranice so Severným Macedónskom. S tímom Vranje sme vyhrali 3. ligu. Následne som prestúpil do treťoligovej FK Bačka 1901 Subotica,“ opisoval svoje futbalové začiatky.

Keď sa rozhodol skúsiť šťastie v zahraničí, jeho voľba padla na Slovensko.

Zahral si aj proti Slovanu

Veľký podiel má na tom jeho priateľ Dragan Andrič, na Slovensku známy z pôsobenia v Partizáne Bardejov, Tatrane Liptovský Mikuláš, FK Poprad, dnes hráč Tatrana Prešov.

„Pomohol mi pri výbere prvého klubu na Slovensku a tak som cestoval na Liptov a hral za FC 34 Palúdzka. Tam som bol dva roky. Na klub a trénera Petra Kokavca mám len tie najlepšie spomienky. Potom som zamieril na východ. Aj tu mi pomohol Dragan.

Hrával som v prešovskom regióne. Mojím trénerom bol Nebojša Dokič. Ten mi dal veľmi veľa. Zo Šariša som si to namieril na Oravu do FK Oravská Poruba. Tu som si v pohári zahral aj proti Slovanu Bratislava,“ vysvetlil futbalista.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na Slovensko ho zlákal krajan. Srbský útočník strieľa góly a venuje sa mladým