Spočiatku ich bolo málo, hral aj predseda či tréner. Nováčik úplne ovládol súťaž

Oslavy prvého miesta v Trsticiach.
Oslavy prvého miesta v Trsticiach. (Zdroj: Facebook / FC Nádszeg, Autor: www.bubiphoto.sk)
Titanilla Bőd|20. jún 2023 o 09:45

Trstice po roku znovu oslavujú postup.

BRATISLAVA, TRSTICE. Futbal milujú, o tom niet pochýb. Robia ho však inak.

„Mnohí by sa na tom smiali. Ale funguje to,“ vravel pre Sportnet predseda klubu TJ Družstevník Trstice – FC Nádszeg František Szabó.

Mužstvo z obce s takmer štyritisíc obyvateľmi oslavuje po roku znovu postup. Paradoxne v oboch prípadoch vyhralo piatu ligu, hoci nie tú istú.

V sezóne 2021/2022 zvíťazili Trstice v V. lige Juh ZsFZ, čo bola najnižšia krajská súťaž.

Po reorganizácii ako nováčik ovládli aj V. ligu Juhovýchod ZsFZ, teda druhú najvyššiu krajskú súťaž a postupujú do IV. ligy Západ.

„Chceme vyhrať aj štvrtú ligu,“ vyhlásil trúfalo František Szabó.

Majú skvelých fanúšikov

Základom úspechu Trstíc je vraj rodinná atmosféra. Obmedzený rozpočet neumožňuje klubu mať veľmi široký káder, ale to len utužuje kolektív.

Zraneniam predchádzajú rôznymi spôsobmi. „Máme hráča, ktorý si pred každým tréningom dá poldeci. Keď tento rituál vynechal, vždy sa zranil, natiahol si sval,“ vravel so smiechom predseda klubu.

V Trsticiach už tretí deň oslavujú víťazstvo v súťaži. Zabezpečili si ho v sobotu výhrou 3:1 na pôde veľkého rivala OFK Branč.

V prípade víťazstva o štyri góly by ešte Branč mohol uchmatnúť Trsticiam prvenstvo, ale hráči lídra sa pred kľúčovým zápasom nestresovali.

„Tipoval som, že vyhráme 2:0. Napokon som mal pravdu v tom, že sme vyhrali o dva góly,“ uviedol František Szabó.

Na zápase bol prítomný aj početný fanklub z Trstíc, hostí povzbudzovalo asi dvesto ľudí. „Ultras Nádszeg“ je dvanástym hráčom tímu na zápasoch doma i vonku.

„V niektorých dedinách nás nemajú veľmi radi, keďže sme veľmi hluční. Mnohí nám však fanúšikovskú základňu závidia,“ myslí si predseda klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spočiatku ich bolo málo, hral aj predseda či tréner. Nováčik úplne ovládol súťaž