Furča pozná svojho víťaza

Starosta a kapitánka. Jozef Andrejčák odovzdáva pohár Natálii Hunčárovej zo ZŠ Postupimská.
Starosta a kapitánka. Jozef Andrejčák odovzdáva pohár Natálii Hunčárovej zo ZŠ Postupimská. (Autor: rr)
Sportnet|1. jún 2017 o 00:00

TJ Lokomotíva Košice uzatvorili Furčiansku ligu vo futbale dievčat.

KOŠICE. TJ Lokomotíva Košice s podporou vedenia mestskej časti Dargovských hrdinov v posledný májový piatok uzatvorili prvý ročník Furčianskej ligy vo futbale dievčat.

„Oslovili nás nadšenci z Klubu dievčenského futbalu TJ Lokomotíva. Nešlo o jednorazovú akciu, ale o dlhodobú súťaž, ktorá mala trvanie od októbra minulého roku a všetky zúčastnené školy našej mestskej časti zorganizovali jedno kolo. Vyvrcholením sa stal finálový turnaj na hlavnom ihrisku TJ Lokomotíva. Avšak podstatnou záležitosťou akcie bol fakt, že sa do zápolení zapojilo celkovo vyše sto dievčat nášho sídliska. Možno sa medzi nimi objaví i budúca reprezentantka, ale pre nás bolo dôležité, aby sme vrátili mládež na športoviská. Aj preto chcem poďakovať ľuďom z futbalového klubu, ktorí nám takú príležitosť ponúkli. Obdiv, okrem učiteľov, ktorí dievčatá pripravovali i koučovali, si zaslúži i Peter Kriš. Takmer sedemdesiatročný dôchodca, ktorý s píšťalkou bez nároku na odmenu odviedol takmer všetky zápasy. Nebolo ich málo – 56,“ vyhodnotil vydarenú myšlienku starosta MČ Dargovských hrdinov Jozef Andrejčák.

Z finálových výsledkov: ZŠ Postupimská – ZŠ Krosnianska 4 2:1, Krosnianska 2 1:0, Maurerova 3:0, Krosnianska 4 – Krosnianska 2 2:0, Maurerova 3:0, Krosnianska 2 – Maurerova 3:0. Konečné poradie: 1. ZŠ Postupimská, 2. Krosnianska 4, 3. Krosnianska 2, 4. Maurerova, 5. Fabryho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Furča pozná svojho víťaza