Fortuna liga má nové meno na čele tabuľky strelcov. Môže za to aj VAR

Šláger DAC-Slovan priniesol tvrdý boj.
Šláger DAC-Slovan priniesol tvrdý boj. (Zdroj: TASR, Autor: Martin Baumann)
Titanilla Bőd|11. apr 2021 o 20:36 (aktualizované 11. apr 2021 o 22:51)

V šlágri medzi Slovanom a DAC sa zrodila remíza.

DUNAJSKÁ STREDA. Tréner Dunajskej Stredy Bernd Storck je pokojný človek. S rozhodcami sa neháda, nekričí ani na svojich hráčov.

Po súboji futbalovej Fortuna ligy medzi DAC a Slovanom sa však už neudržal.

Kým jeho hráči obkľúčili hlavného rozhodcu Michala Očenáša na ihrisku, nemecký kouč nahnevane vysvetľoval štvrtému arbitrovi základnú matematiku. Málil sa mu nadstavený čas.

Na sekundu presne

Rozhodca k prvému polčasu pridal iba jednu minútu, k druhému tri. Pritom v oboch polčasoch sa viackrát čakalo na potvrdenie určitých situácií od videorozhodcu.

„VAR je fajn a myslím si, že na Slovensku ho zaviedli aj trochu neskoro. Lenže ľudia, ktorí s tým systémom pracujú, potrebujú skúsenosti. V súčasnosti to trvá príliš dlho,“ poznamenal tréner Dunajskej Stredy na pozápasovej tlačovej konferencii.

Nahnevalo ho, že rozhodca dodržal nadstavený čas na sekundu presne, pritom ešte aj v pridanom čase komunikoval s videorozhodcom a DAC mal kopať rohový kop. "Rozhodca musí mať cit pre hru. Ten roh by ešte mal nechať," dodal Storck.

DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (0:1)

Góly: 53. a 88. Ramirez (prvý z 11 m) - 6. Holman (z 11 m), 77. Bajrič

ŽK: Jedlička, Nebyla - Holman

Rozhodovali: Očenáš - Bednár, Poláček, bez divákov.

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Slovan dal rýchly gól

Slovanisti sa v MOL Aréne ujali vedenia už v 7. minúte. Krátko predtým bol totiž Martin Jedlička neskoro pri Lukášovi Pauschekovi a zastavil ho nedovolene. Rozhodca Očenáš ihneď odpískal pokutový kop, ale čakal aj na potvrdenie od VAR.

„Chcel som dobre vybehnúť a znížiť uhol… Musím to riešiť inak, ale mali sme celý zápas, aby sme skóre otočili,“ zdôraznil brankár Jedlička.

Penaltu premenil Dávid Holman, bol to jeho prvý gól v tomto kalendárnom roku. Po zranení Zsolta Kalmára a pri stále otáznom zdravotnom stave Dominika Szoboszlaiho má väčšie šance dostať sa do kádra maďarskej reprezentácie na európsky šampionát.

„Sústredím sa na svoje výkony v klube a verím, že si to všimne aj reprezentačný tréner. Rozhodnutie je na ňom. Budem sa snažiť, aby som čo najskôr bol znovu 90-minútový hráč,“ uviedol maďarský stredopoliar Slovana.

Maďarskú reprezentáciu vedie bývalý kouč DAC Marco Rossi, ktorý v minulosti viackrát zavítal do MOL Arény na derby so Slovanom.

Podľa Bernda Storcka mal rozhodca pridať k riadnemu hraciemu času viac.
Podľa Bernda Storcka mal rozhodca pridať k riadnemu hraciemu času viac. (Zdroj: TASR, Autor: Martin Baumann)

Nestrácajte hráčov!

V prvom polčase dominoval Slovan, hoci aj DAC mal dve veľké šance. Hlavičku Cesara Blackmana bravúrne chytil Matúš Ružinský.

„Zákrok tam bol, ale mrzí nás, ako sa skončil zápas,“ povedal po stretnutí brankár belasých.

Dunajská Streda vyrovnala z jedenástky, na ktorú rozhodcu upozornil systém VAR.


Po prestávke a príchode Abdulrahmana Taiwa na ihrisko domáci zvýšili aktivitu. V 51. minúte fauloval Kenan Bajrič práve hráča z Nigérie a po vzhliadnutí videozáznamu rozhodca nariadil pokutový kop. Ten premenil Venezuelčan Eric Ramírez.

Slovan však viedol aj po druhý raz. Pred rohovým kopom striedajúceho Dávida Strelca kričal Bernd Storck na svojich zverencov: „Nestrácajte hráčov! Nestrácajte hráčov!“

Kenan Bajrič však stál nekrytý pred bránou a loptu bez problémov poslal do siete.

„Inkasovali sme po štandardnej situácii, keď som hráčov aj upozorňoval na to, aby nenechávali nepokrytých hráčov súpera. Vieme, že Slovan má dobrých hlavičkárov,“ podčiarkol Bernd Storck.

Slovan mohol pridať aj tretí gól, ale strelu Jurija Medveděva Jedlička vyrazil.

Ramírez už je najlepší strelec

Záver zápasu patril domácim. V 88. minúte dovtedy nevýrazný Eric Davis zacentroval pred bránku, kde už číhal Eric Ramírez a hlavou vyrovnal. Bol to štrnásty ligový gól Venezuelčana v tejto sezóne a momentálne je najlepší strelec súťaže.

Slovanu už raz dal dva góly, na jeseň 2019, keď DAC zdolal belasých v pamätnom, „rokenrolovom“ zápase 5:2.

„Po prvý raz v tejto sezóne sme inkasovali v závere zápasu a samozrejme, nie sme z toho šťastní. K výkonu nemám výhrady, ale s týmto bodom nie sme spokojní,“ hodnotil stretnutie tréner Slovana Darko Milanič.

Belasí však stále majú 13-bodový náskok na čele tabuľky pred Dunajskou Stredou.

„Škoda, že sme tu nevyhrali, lebo potom by nám už stačila remíza s Trnavou na definitívne potvrdenie titulu. Ale ciele sa nemenia, chceme si čím skôr aj matematicky zabezpečiť titul,“ vyhlásil Dávid Holman. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortuna liga má nové meno na čele tabuľky strelcov. Môže za to aj VAR