Spartak a Senica stratili body v posledných minútach, Sereď obrala o body Žilinu

Futbalisti Serede majú veľmi solídnu formu. Ilustračná fotografia.
Futbalisti Serede majú veľmi solídnu formu. Ilustračná fotografia. (Autor: SITA)
SITA|24. nov 2018 o 16:12

Futbalisti Serede stratili pred domácim publikom všetky body naposledy v auguste.

NITRA. Futbalisti Serede na vlastnom trávniku remizovali s hráčmi Žiliny 1:1 v sobotňajšom zápase 16. kola najvyššej slovenskej súťaže 2018/2019.

V prvom polčase poslal zverencov trénera Jaroslava Kentoša do vedenia Jaroslav Mihalík, ktorý sa v 26. min presadil po prihrávke Michala Škvarku.

Žilinčanom sa však nepodarilo natiahnuť sériu piatich víťazstiev v rade vo všetkých súťažiach, keď po zmene strán zariadil remízu Denis Ventúra. Sereď v domácom prostredí v aktuálnom ročníku nebodovala iba raz, keď 25. augusta podľahla Podbrezovej 1:2.

Domáci po dnešnom dueli nenašli v lige premožiteľa v piatich stretnutiach v sérii, Žilinčania ťahajú sériu deviatich ligových duelov bez prehry.

ViOn čakal na víťazstvo dlho

Futbalisti Zlatých Moraviec zvíťazili na vlastnom trávniku keď zdolali hráčov Podbrezovej tesne 1:0.

Jediný gól stretnutia strelil v 18. min Ewerton Paixao da Silva, ktorý technickou strelou spoza šestnástky prekonal Martina Kuciaka v bránke hostí.

Zlaté Moravce v lige zvíťazili po deviatich stretnutiach, keď predtým sa z víťazstva tešili ešte 25. augusta proti Michalovciam (2:0). Na druhej strane, hráči Podbrezovej vo Fortuna lige prehrali už šiesty zápas v sérii.

Slovan stále bez prehry

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava doma na Pasienkoch remizovali s Ružomberkom 1:1 a v aktuálnom ročníku sú naďalej bez prehry.

Hostia sa ujali vedenia koncom prvého polčasu, keď sa v drese "ruže" presadil Kristi Qose.

Slovanistom sa po zmene strán napriek hernej prevahe podarilo iba vyrovnať, keď jediná strela domácich do priestoru bránky v druhom polčase od Dávida Holmana zo 75. min skončila za bránkovou čiarou.

V Senici rozhodli posledné minúty

Futbalisti FK Senica podľahli svojmu súperovi MFK Zemplín Michalovce na domácej pôde 2:4.

V prvom polčase sa už po deviatich minútach hry presadil Cheick Alan Diarra a poslal hostí z východu do vedenia. Dva góly stihol za Seničanov do prestávky streliť Roberto Dias, na druhej strane sa však pred jeho druhým presným zásahom presadil aj Peter Kolesár a do kabín sa tak išlo za nerozhodného stavu 2:2.

V druhom polčase sa až v posledných šiestich minútach zrodili dva góly hostí, ktoré rozhodli o ich víťazstve. Víťazný presný zásah sa podarilo streliť striedajúcemu Sadamovi Sulleyovi v 84 min. Výhru Michaloviec poistil o tri minúty neskôr Lazarus Rota.

Smutné jubileum v Trnave

Futbalisti slovenského šampióna FC Spartak Trnava prehrali s hráčmi FC Nitra 2:3.

Hostia viedli v Trnave od 6. min, keď si dal vlastný gól Trnavčan Oliver Janso. Spartak po zmene strán zvrátil skóre vo svoj prospech po zásahoch legionárov Vachtanga Čanturišviliho a Kubilaya Yilmaza, no posledné slovo v zápase mala Nitra.

Keď sa už zdalo, že Trnavčania oslávia jubilejný 800. zápas v najvyššej slovenskej súťaži víťazne, na začiatku nadstaveného času vyrovnal na 2:2 Abdulrahman Taiwo a v 96. min rozhodol o výhre hostí Jaroslav Machovec.

Trenčín konečne bodoval

Futbalisti Dunajskej Stredy remizovali s Trenčínom 0:0.

Domáci mali počas zápasu územnú i streleckú prevahu, ale nepodarilo sa im prekonať brankára Libora Hrdličku. Od 18. minúty hrali presilovku po vylúčení Erhana Mašoviča, dostali sa k sedemnástim streleckým pokusom, no skóre zostalo nezmenené.

Smolu mali domáci najmä v 70. minúte, keď Christián Herc opečiatkoval žrď súperovej bránky. Dunajská Streda len druhýkrát v sezóne vyšla strelecky naprázdno a nedokázala tak znížiť šesťbodové manko na bratislavský Slovan na čele tabuľky.

Naopak, Trenčín po siedmich prehrách bodoval a so ziskom 18 bodov mu patrí ôsma priečka.

Fortuna liga 2018/2019 - sobota - 16. kolo:

ŠKF iClinic Sereď - MŠK Žilina 1:1 (0:1) - hralo sa v Nitre
Góly: 54. D. Ventúra - 26. J. Mihalík, ŽK: 30. Ulrich, 42. Ľ. Michalík, 81. Baéz, 88. D. Ventúra - 45.+ Fazlagič, 83. Škvarka, rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, Poláček, 384 divákov

Zostavy:

Sereď: Penksa – Sus, Ľ. Michalík, Menich, Hučko - Baéz, D. Ventúra - Gatarič, Richnák (87. Bilas), Ulrich (85. Ondong-Mba) - Morong (90.+ Mečiar)

Žilina: Holec - Anang, Kaša, Šušnjar, B. Sluka - Káčer, Fazlagič (71. Pečovský), Škvarka - J. Mihalík (78. Holúbek), Boženík (85. F. Balaj), I. Díaz

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)
Gól: 18. Ewerton, ŽK: 26. Richtárech, 75. Čögley, 82. Banovič, 88. Karlík, 90.+ Duga - 15. Obročník, 36. A. Mojžiš, 78. Podstavek, 90.+ Magda, rozhodovali: J. Pavlík - P. Kováč, Žákech

Zostavy:

Zlaté Moravce-Vráble: M. Krnáč - Čögley, Práznovský, Banovič, M. Chren - Richtárech, Karlík - Dimitrijevič (81. Duga), Ewerton (89. Udeh), Brašeň - J. Švec (69. Ľ. Urgela)

Podbrezová: M. Kuciak - Magda, Bartoš, Podstavek, A. Mojžiš - Viazanko (68. Lepieš), Obročník, J. Sedláček, D. Leško - Voško (68. Matúš Mikuš), Bernadina

Hlasy po zápase

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Potrebovali sme víťazstvo, ktoré sme dosiahli typicky bojovným vionským spôsobom. Nechceli sme to otvárať, lebo sme vedeli, s kým máme do činenia. Pre nás je toto víťazstvo dôležité hlavne po psychickej stránke."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Obidve mužstvá očakávali veľmi ťažký boj, čo sa aj potvrdilo. Hralo sa o jeden gól, ktorý sa podarilo streliť domácim. Na situáciu pred gólom sa musím pozrieť, kedy Obročník dostal úder do hlavy, ale dúfam, že bude v poriadku."

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:1 (0:1)
Góly: 75. Holman - 44. Qose, ŽK: 66. J. Maslo, 90. R. Kružliak, 90.+ Macík (všetci Ružomberok), rozhodovali: Glova - Bobko, Ádám, 500 divákov

Zostavy:

Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič (89. Saláta), De Kamps (66. V. Savičevič) - Dražič (79. D. Strelec), Holman, Moha - Čavrič

Ružomberok: Macík - Jonec, D. Kružliak, J. Maslo, F. Twardzik- Qose, M. Kochan - Gál-Andrezly, D. Takáč (77. Mustedanagič), T. Kostadinov (89. Kmeť) - Gerec (82. R. Kružliak)

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:4 (2:2)
Góly: 17. a 39. R. Dias - 9. Ch. Diarra, 36. P. Kolesár, 84. Sulley, 87. Rota, ŽK: 72. Nirennold - 85. Rota, rozhodovali: Marhefka - M. Štrbo, E. Weiss, 470 divákov

Zostavy:

Senica: Taborda - J. Kotula, R. Dias, Da Graca, Asmah (46. Nirennold) - Deretti, Tešija, Petshi, Zezinho - Castaňeda (68. Solano), Azankpo

Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Beskorovajnyj, Vojtko - Turík, Ch. Diarra (90. Kurminowski), S. Danko, I. Žofčák, P. Kolesár (80. Grič) - Vaščák (76. Sulley)

Hlasy po zápase

Frederico Ricardo, tréner Senice: "Futbal je taký. Vedeli sme, že Michalovce budú hrať v rozostavení 4-3-3 alebo 5-3-2, pripravovali sme sa na obe varianty počas týždňa. Celý prvý polčas sme prespali, urobili sme veľa chýb, inkasovali sme dva jednoduché góly. Podarilo sa nám skórovať zo štandardných situácií. Výsledok 2:2 bol pre nás prijateľný, cítil som, že dnes to nie je náš deň. Futbal občas prináša takéto situácie. V druhom polčase sme sa snažili vyhrať zápas, inkasovali sme po dvoch rýchlych protiútokoch. Gratulujem Michalovciam, dnes si zaslúžili zvíťaziť. Vyhrávame a prehrávame spolu, ďalší týždeň nás čaká zápas, ktorý sa pokúsime vyhrať."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Dnes odchádzame domov spokojní. Chlapcov musím za výkon pochváliť, do bodky plnili to, čo sme si v kabíne povedali. Po taktickej stránke sme zápas zvládli veľmi dobre. Vedeli sme, v čom je Senica nepríjemná. Prvý polčas sa hral lepší futbal, škoda našich inkasovaných gólov po štandardkách. V druhom polčase sme strelili dva góly, ktoré boli podľa môjho názoru zaslúžené."

FC Spartak Trnava - FC Nitra 2:3 (0:1)
Góly: 56. Čanturišvili, 58. K. Yilmaz - 6. Janso (vlastný), 90.+ Abdulrahman Taiwo, 90.+ Machovec, ŽK: 38. Ghorbani, 42. Grendel, 86. Kulhánek - 55. A, Fábry, 63. Machovec, ČK: 90.+ Grendel (Trnava) po druhej ŽK, rozhodovali: Ziemba - B. Hancko, Benko

Zostavy:

Trnava: Chudý - M. Oravec, Martin Tóth, Greššák, Janso (35. Ghorbani) - Schirtladze (89. L. Lupták), Kulhánek - Jirka, Grendel, Čanturišvili - K. Yilmaz (81. Miesenböck)

Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Pavol Farkaš, Ján Chovanec - Šimončič (61. Chobot), Charizopulos - Abdulrahman Taiwo, A. Fábry, Čeredničenko (71. Guláš) - Vestenický (61. Machovec)

Hlasy po zápase

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Prespali sme prvý polčas. Hrali sme bez dôrazu, zložito, jednoducho zle. V druhom polčase sme to preskupili, hra sa zlepšila, nepriaznivý stav sme otočili, no čo sa dialo v závere ťažko môžem hodnotiť. Je to v hlavách hráčov, oni si to musia medzi sebou vyrozprávať. Mohli sme inkasovať na 2:2, ale nie dvakrát."

Ivan Galád, tréner Nitry: "Futbal je niekedy aj o šťastí. My sme ho dnes v závere mali, ale veľmi prajem mojim chlapcom toto víťazstvo, pretože nie sme v jednoduchej situácii. Vo štvrtok budeme držať palce Trnave v Európskej lige."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - AS Trenčín 0:0

ŽK: 49. M. Šulek, 58. Yem, 61. Skovajsa, 73. Hrdlička, ČK: 18. Mašovič (všetci Trenčín), rozhodovali: Chmura - Vorel, Roszbeck, 7777 divákov

Zostavy:

Dunajská Streda: Jedlička - M. Vida, T. Huk, S. Koné, E. Davis (86. Bilenkyj) - M. Bednár (62. Šatka) - Divkovič (74. Tretiakov), Herc, Kalmár, K. Vida - Bayo

Trenčín: Hrdlička - Yem, M. Šulek, Mašovič, Skovajsa - El Mahdioui - Van Arnhem, Corryn (76. Paur) - Bukari (25. Kleščík), Antonio Mance (60. Čatakovič), Sleegers

Hlasy po zápase

Peter Hyballa, tréner DAC-u: "Dávam hosťom kompliment za bojovnosť a za defenzívnu prácu. Hlavne Sleegers mal v závere prvého polčasu obrovskú šancu. Úvod bol z našej strany dobrý, po červenej karte sa hra zmenila, aj nám chýbal pohyb. Do druhého polčasu sme urobili viaceré presuny, mali sme prevahu a veľa šancí. Pozitívne je, že tretíkrát za sebou sme uhrali na nulu, nedostali gól. Dnes lopta nechcela skončiť v sieti."

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "Bol to pre nás ťažký zápas, domáci mali od 20. minúty o jedného hráča viac, Dunajská Streda mala obrovské šance. Chalani dnes siahli na dno svojich síl. Náš zámer bol, aby sme boli pri zisku lopty aktívnejší, mali sme aj 2-3 náznaky, ale nepremenili ich. Bod je pre nás zlatý, hlavne v situácií, v akej sme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spartak a Senica stratili body v posledných minútach, Sereď obrala o body Žilinu