Trenčín zvládol dôležitý zápas, Podbrezová opúšťa Fortuna ligu

Futbalisti AS Trenčín po strelenom góle.
Futbalisti AS Trenčín po strelenom góle. (Autor: Radovan Stoklasa - TASR)
Sportnet|18. máj 2019 o 19:21

Do baráže pôjde jeden z dvojice Trenčín - Zlaté Moravce.

MYJAVA. Futbalisti FK Železiarne Podbrezová definitívne obsadia v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige 2018/2019 posledné 12. miesto a zostúpia do II. ligy.

Hráči Podbrezovej v sobotňajšom existenčnom dueli 9. kola nadstavbovej časti v skupine o udržanie podľahli v Myjave tímu AS Trenčín vysoko 0:4. Kolo pred koncom súťaže zaostávajú o štyri body práve za týmto súperom, ktorý priebežne figuruje na barážovej 11. pozícii.

Trenčín premenil tri penalty

Trenčania položili základy dôležitého víťazstva už do prestávky, keď sa z dvoch pokutových kopov presadili Joey Sleegers a Hamza Čatakovič. Prvý menovaný po zmene strán v 65. minúte opäť penalty zvýšil už na 3:0 a definitívny koniec Podbrezovčanov dokonal v 72. minúte opäť Čatakovič.

Trenčín však napriek sobotňajšiemu triumfu stále nemá istú účasť vo Fortuna lige pre budúci ročník 2019/2020. Ak sa chce vyhnúť baráži proti druhému tímu II. ligy, musí v záverečnom kole preskočiť aktuálne desiaty FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (31).

Zápas o udržanie sa vo Fortuna lige medzi Trenčínom a Podbrezovou.: fotogaléria

23.5.2019

V Nitre rozhodol Depetris

V dueli medzi FC Nitra a Spartakom Trnava sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo hostí 1:0. O tri body pre Trnavu sa postaral v 80. minúte David Depetris.

Dej zápasu však mohol vyzerať úplne inak, ak by krátko pred polčasovou prestávkou v 40. minúte domáci Tomáš Vestenický premenil pokutový kop. Hrdinom momentu bol však brankár Spartaka Dobrivoj Rusov.

Trnavčania v aktuálnej sezóne dokázali vyhrať nad Nitrou až na štvrtý pokus. V predchádzajúcich troch tohtosezónnych vzájomných meraniach síl raz vyhrala Nitra a dve stretnutia sa skončili remízou.

Senica predĺžila víťaznú sériu

Futbalisti FK Senica potvrdili, že v nadstavbovej časti majú formu. Doma zdolali FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:1 a predĺžili víťaznú sériu na sedem ligových zápasov.

Už v 11. minúte si dal vlastný gól Kamerunčan Noé Achille Kwin Amban. V 25. minúte zvýšil náskok domácich ďalší Afričan - útočník z Beninu Désiré Ségbé Azankpo.

Po zmene strán v 54. minúte pridal tretí zásah Seničanov Brazílčan Jean Deretti. Kapitán hostí Tomáš Ďubek v 56. minúte z penalty dokázal iba znížiť na konečných 1:3 z pohľadu FC ViOn.

Fortuna liga 2018/2019 - skupina o udržanie - 9. kolo:

AS Trenčín - FK Železiarne Podbrezová 4:0 (2:0)

/hralo sa v Myjave/

Góly: 5. a 65. Sleegers (oba z pok. kopu), 45.+ Čatakovič (z pok. kopu),

ŽK: 45.+ Kiwior, 63. Bartoš (obaja Podbrezová), rozhodovali: Glova - F. Ferenc, P. Bednár, 459 divákov

Trenčín: Šemrinec - Kleščík, M. Šulek, Skovajsa, Slávik - Van Arnhem, Čatakovič (76. Ubbink), Zubairu - Sleegers, Paur (27. Lamine), Corryn (79. Roguljič)

Podbrezová: M. Vantruba - Kiwior, M. Oravec, Viazanko, Hlohovský - D. Leško, Paraj, Obročník (23. Wiezik, 83. Mejri), Ďatko - Bartoš, Halgoš (46. Špyrka)

Hlasy po zápase

Ivan Galád, tréner Trenčína: "Povedali sme si, že budeme hrať ako na tréningu, kde hráme krásny ofenzívny futbal. Tým sa nám možno podarilo striasť napätie z chlapcov a hrali pekný futbal. Teším sa, že Trenčín sa vrátil k tomu, čo ho zdobilo, k ofenzívnemu futbalu, pekné akcie, góly, šance aj v závere zápasu. Všetci, ktorí sme tu, sa pokúsime pomôcť Trenčínu dostať sa z tejto ťažkej situácie."

Vladimír Veselý, tréner Podbrezovej: "Gratulujem domácim k víťazstvu, dali štyri góly, my ani jeden. Prevýšili nás v dôraze, agresivite, osobných súbojoch. Za stavu 0:3 sme sa snažili zdramatizovať stretnutie, domáci už hrali uvoľnene, dostali krídla a pridali štvrtý gól. Mali aj ďalšie príležitosti a zvíťazili zaslúžene."

FC Nitra - FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gól: 80. Depetris

ŽK: 39. Hing-Glover (Trnava), rozhodovali: Gemzický - D. Hrčka, Vorel, 807 divákov

Nitra: Šípoš - Šurnovský, Niba, Pavol Farkaš, Kuník - Kóňa, Bílovský - Chobot, Štefanec (61. M. Fábry), Charizopulos (84. Sokovič) - Vestenický (80. J. Chovanec)

Trnava: Rusov - Lovat, I. Mesík, Abena, Hing-Glover (58. Turňa) - Janečka, A. Sloboda - Tavares (84. Čonka), Miesenböck (67. K. Yilmaz), K. Mihálek - Depetris

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:1 (2:0)

Góly: 11. Kwin (vlastný), 25. Azankpo, 54. Deretti - 56. Ďubek (z po. kopu)

ŽK: 56. Otrísal, 74. Deretti, 90. Totka - 44. Grozdanovski, ČK: 22. Kwin (Zlaté Moravce), rozhodovali: Chmura - Ádám, Perát, 867 divákov

Senica: V. Vorel - Krč, Otrísal, R. Dias, Klapan - Tešija, El Moudane - Zezinho, Petshi (61. Totka), Deretti (75. Sepulveda) - Azankpo (88. Martišiak)

Zlaté Moravce: A. Chovan - Brašeň, Kwin, Asanovič, Chren (78. V. Tkáč) - Kelez (40. J. Švec), Grozdanovski, B. Ľupták, Válovčan - Ďubek - Dočekal (31. Práznovský)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčín zvládol dôležitý zápas, Podbrezová opúšťa Fortuna ligu