Trnava po zlom výkone nestačila na Zlaté Moravce, Nitra neudržala vedenie proti Trenčínu

Zápas FC Nitra - AS Trenčín.
Zápas FC Nitra - AS Trenčín. (Autor: Samuel Mečiar)
Sportnet|30. mar 2019 o 19:41

V Senici sa hralo bez gólov.

NITRA. Futbalisti FC Nitra remizovali na domácom ihrisku s AS Trenčín 2:2 v sobotňajšom stretnutí 2. kola skupiny o udržanie v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige.

Skóre otvoril už v 9. minúte domáci Nemanja Sokolič, ale v závere prvého polčasu vyrovnal z pokutového kopu Hamza Čatakovič. V 60. minúte poslal domácich znovu do vedenia Frederik Bilovský, no vyrovnanie dosiahol v 79. minúte Jakub Paur.

V závere nedokázal ani jeden tím strhnúť víťazstvo na svoju stranu a tak si Nitra s Trenčínom body rozdelili. Nitra je v tabuľke druhej šestky na druhom mieste, Trenčín je tretí.

Zápas skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige FC Nitra - AS Trenčín.: fotogaléria

27.5.2019

Podbrezovú proti Senici podržal brankár Vantruba

Futbalisti FK Senica remizovali na domácom ihrisku s FK Železiarne Podbrezová 0:0. Od úvodu stretnutia boli aktívnejší hostia, mali loptu viac na svojich kopačkách. Domácim hráčom chýbal väčší pohyb, aktivita a prevažne sa bránili.

Po polhodine sa hra vyrovnala a postupne začali byť nebezpečnejší aj Seničania. Pekná akcia mohla skončil gólom v 34. minúte, kedy rýchly protiútok zakončil strelou z hranice šestnástky Castaňeda, no brankár Vantruba loptu vytlačil na rohový kop.

Do druhého polčasu nastúpili Seničania aktívnejšie, začali sa viac hýbať a 25 minút boli lepším tímom. K dispozícií mali množstvo štandardných situácií, z ktorých však nedokázali prekonať Vantrubu. Ten sa vyznamenal pri strele Azankpa v 65. minúte, aj pri pokuse Ramireza.

V 83. minúte mali Záhoráci možnosť na rozhodnutie, keď Azankpo vybojoval loptu s obrancami, dostal sa sám pred brankára, no namiesto prihrávky voľnému Ramirezovi zobral zodpovednosť na seba a brankár Vantruba mu jeho strelu vyrazil. Zápas sa tak skončil bezgólovou remízou.

Trnava prehrala gólom v závere

Futbalisti FC Spartak Trnava podľahli na Štadióne Antona Malatinského hráčom Zlatých Moraviec 0:1. Od začiatku sa hral vyrovnaný zápas s množstvom nepresností na oboch stranách.

Gólový efekt nepriniesli ani dva priame kopy Ďubeka a ani dve centrované lopty Grendela do šestnástky. Priamou strelou na bránu neohrozilo v prvom polčase brankára ani jedno z mužstiev.

V úvode druhého polčasu domáci zvýšili aktivitu a Depetris strelou z uhla vyskúšal brankára Chovana. V ďalšom priebehu futbalovejšie pôsobiaci ViOn udržiaval domácich na dištanc a nedovolil im ohroziť svoju bránu.

Rozhodnutie prišlo v 88. minúte, keď po rohovom kope striedajúci Práznovský hlavou prekonal Boleka. Hostia tak získali veľmi dôležité tri body, naopak výkon Spartaka bol pre divákov veľkým sklamaním.

Fortuna liga - 2. kolo nadstavbovej časti, skupina o udržanie sa:

FC Nitra - AS Trenčín 2:2 (1:1)

Góly: 9. Sokovič, 60. Bílovský - 37. Čatakovič (z 11 m), 79. Paur.

Rozhodoval: Glova, ŽK: Vestenický, Šimončič - Yem, Lamine.

FC Nitra: Pindroch - Charizopulos, Niba, Farkaš, Chovanec (46. Šurnovský) - Chobot (63. Machovec), Šimončič - Bilovský - Gatarič, Vestenický (69. Fábry), Sokovič

AS Trenčín: Chudý - Zubairu, Yem, Kleščík, Paur - Roguljič (87. Kadák) - Slávik, Lamine (70. Umeh) - Laczkó (82. Sleegers), Čatakovič, Corryn

Hlasy po zápase

Michal Ščasný, tréner Trnavy: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Nám zápas nevyšiel podľa predstáv, hráčom chýbala agresivita i kvalita. Súper bol lepší a zaslúžene vyhral. Len raz za zápas sme vystrelili na bránu, čo je žalostne málo."

Karol Praženica, tréner ViOn-u: "Na zápas sme sa pripravovali dosť vážne. Po priaznivom výsledku v minulom kole so Senicou sme chceli v Trnave získať aspoň bod. Snažili sme sa neotvárať našu polovicu, chceli sme hrať na protiútoky a myslím si, že domácich sme do vážnejšej šance nepustili. V závere sa nám podarilo streliť gól a získať cenné tri body, ktoré nám môžu pomôcť k záchrane, čo je náš cieľ."

FK Senica - FK Železiarne Podbrezová 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Smolák - Somoláni, Galo - Očenáš, ŽK: Da Graca, Dubois, Petshi - Obročník, Olatunji, 757 divákov.

Senica: Taborda - Dubois, Dias, Da Graca, Krč - Petshi, El Moudane (86. Klapan), Tesija (81. Zezinho) - Deretti (57. Azankpo), Ramirez - Castaňeda

Podbrezová: Vantruba - Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš - Viazanko, Štefánik (31. Fadairo) - Leško, Špyrka, Hlohovský (86. Podstavek) - Olatunji (76. Wiezik)

Hlasy po zápase

Vladimír Veselý, tréner Podbrezovej: "V dnešnom zápase by vyhralo mužstvo, ktoré by skórovalo. Bol to zápas o jednom góle. Prvý polčas sme boli lepší a kombinačnejší. Domáci sa zamerali na rýchle protiútoky a štandardné situácie, majú na to vhodné typy hráčov. Začiatok druhého polčasu bol z našej strany dobrý, potom sme to začali hrať cez stred a nie cez kraje. Súper to zachytával, dostával sa do brejkov a štandardných situácií, v ktorých bol nebezpečný. My sme sa do vyloženej šance nedostali. Bod berieme."

Ricardo Cheu, tréner Senice: "Nesúhlasím s kolegom. Je pravda, že Podbrezová bola v prvom polčase lepšia, ale iba úvodných tridsať minút. Následne sme kontrolovali prvý polčas my. Podbrezová si vypracovala v zápase jedinú šancu, náš brankár sa v druhom polčase nedotkol lopty. V druhom polčase chcel zvíťaziť iba jeden tím. Hru sme v strede poľa kontrolovali, vypracovali si viaceré šance, či už po štandardkách, alebo z hry po centroch Duboisa. Súhlasím, že dnes to bolo o jednom góle. Vyhrať sme si zaslúžili ale my. Som presvedčený, že sa v lige zachránime. Bojujeme a robíme pre to všetko, zaslúžime si to."

FC Spartak Trnava - FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)

Gól: 88. Práznovský

Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Grozdanovski, Orávik, Válovčan (všetci ViOn), 2390 divákov.

FC Spartak Trnava: Bolek - Turňa, Abena, Janeška, Čonka - Pekár (61. Sloboda), Grendel - Markoski (61. Lovás), Yilmaz, Miesenböck - Depetris

FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan - Čögley, Asanovič, Kwin (67. Práznovský), Brašeň - Ľupták (85. Kafrlík) - Válovčan, Grozdanovski, Ďubek, Švec (58. Orávik) - Dočekal

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava po zlom výkone nestačila na Zlaté Moravce, Nitra neudržala vedenie proti Trenčínu