Nitra remizovala s Podbrezovou bez gólov, Michalovce vyhrali v Senici

Hráči Nitry začali zimnú prípravu bez väčších zmien.
Hráči Nitry začali zimnú prípravu bez väčších zmien. (Autor: SITA)
SITA|7. apr 2018 o 19:29

Pozrite si sumár výsledkov skupiny o záchranu v rámci Fortuna ligy 2017/2018.

NITRA. Futbalisti Nitry po minulotýždňovej vysokej prehre na pôde Michaloviec (0:4) iba remizovali 0:0 s Podbrezovou

v sobotňajšom súboji 4. kola skupiny o udržanie v nadstavbovej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2017/2018.

Tím spod Zobora je napriek tomu stále na čele tabuľky nadstavby, Podbrezovej patrí 3. priečka za Michalovcami.

Sobotňajší súboj v Nitre nepriniesol veľa zaujímavých momentov. V 73. min nepremenil veľkú šancu Iľja Tereščenko, v záverečnej päťminútovke na opačnej strane nepochodili striedajúci Tomáš Vestenický ani kapitán Miloš Šimončič.

Fortuna liga 2017/2018 - nadstavbová časť - skupina o udržanie - 4. kolo - sobota:

FC Nitra - FK Železiarne Podbrezová 0:0

/hralo sa v Zlatých Moravciach/

ŽK: 52. Vestenický (Nitra), rozhodovali: P. Kráľovič - E. Weiss, Barenčík

Nitra: Hroššo - Fabiš, Niba, Kóňa, Kotrík - Šimončič, Militosjan (43. Vestenický), Kuník, Farkaš - Charizopulos (79. M. Fábry), Steinhübel (58. A. Fábry)

Podbrezová: M. Kuciak - Viazanko, Krivák, Bilič, Kostelný (37. Jedinák) - Sedláček, Bernadina (68. Kopičár), Tereščenko, D. Leško - Turňa, Wiezik

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Chýbala nám dnes ľahkosť a futbalovosť. Nie sme spokojní s tým ako sme sa prezentovali. Výsledky nášho súpera v poslednej dobe nie sú dielom náhody. Nehráme v domácom prostredí, ale aj tak si predstavujeme náš výkon trošku futbalovejší."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Na dnešný zápas sme sa pripravovali, že bude veľmi náročný, proti dobrému a organizovanému mužstvu, ktoré nedostáva veľa gólov. Snažili sme sa ich viac rozbehať a spoliehali sme sa na štandardné situácie. Bohužiaľ sme sa v nich nepresadili, lebo súper bol dobre na nás pripravený. Nám trochu naštrbilo plány striedanie Kostelného v prvom polčase, kde sa nám homogénnosť stratila a hráči, ktorí tam prišli nenadviazali na jeho funkciu. V druhom polčase mali iniciatívu domáci. V niektorých situáciách sme mali aj šťastie. Zápas v závere mohol dopadnúť radostne na obe strany. Remízu akceptujeme."

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 36. Koscelník, 90.+ Kurminowski, ŽK: 64. Sarpei, 72 Celis, 90.+ Kitambala - 37. Koscelník, 63. Bednár, 66. Kurminowski, rozhodovali: Dohál - Tomčík, Hrmo, 497 divákov

Senica: D. Holec - Villarraga, Práznovský, Ranko - Lupták (68. Ďungel), Sarpei, Zezinho, Richtárech (32. Suchan), Celis (79. Vaščák) - Šefčík, Kitambala

Michalovce: Kira - I. Žofčák (49. Regáli), Kavka (71. Šosták), J. Carrillo, Šimčák - Koscelník, Niši, Bednár, S. Danko (84. Antonov), P. Kolesár - Kurminowski

Hlasy po zápase:

Ton Caanen, tréner Senice: "Zápas nemal vysokú úroveň. Prvých 15 minút to vyzeralo, že môže niečo byť, ale potom sme išli dole. Začali sme dobre, bola tam aj situácia na strelenie gólu, mali sme päť rohových kopov, ohrozovali sme bránu. Potom ale išiel náš výkon dole, nevedeli sme sa dostať späť do zápasu. Som veľmi prekvapený z dnešného herného prejavu, v predcházajúcich zápasoch sme dávali góly. Tento zápas sme mohli uhrať, bohužiaľ, výkon bol slabý."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Zápas nemal nejakú vysokú úroveň, my sme však boli velmi efektívni, dvakrát sme trafili bránu a boli z toho dva góly. Z tohto hľadiska možeme byť dnes spokojní. Čo sa týka hernej stránky, tá sa nám dnes nedarila, viazla nám kombinácia, náš pohyb bol veľmi tvrdý, chlapci nemali takú ľahkosť. Po tejto stránke nie som spokojný, ale odchádzame s víťazstvom. Prišli sme sem po jeden bodík a máme tri."

1. FC Tatran Prešov - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)

/hralo sa v Poprade/

Gól: 86. Gatarič, ŽK: 53. Micherda, 65. A. Leško, 90.+ Streňo - 20. D. Pleva, 49. Horník, 67. Ewerton Paixao Da Silva, ČK: 76. D. Pleva (Zlaté Moravce-Vráble) po druhej ŽK, rozhodovali: A. Somoláni - Lieskovský, Špivák, 167 divákov

Prešov: P. Lukáč - Grešák (78. Gatarič), Micherda, Prikryl, Petko - Dzurík, D. Keresteš, Sedlák, P. Katona (46. Streňo) - Hošek, Kraľovič (63. A. Leško)

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - Pintér, Horník, Cleber Silva Nascimento (61. Ewerton Paixao Da Silva), Chren - Orávik (79. Kotula), Bariš, D. Pleva, O. Šašinka - Harba (73. Bartolomeu), Ľ. Urgela

Hlasy po zápase:

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Gratulujem našim hráčom k zaslúženému víťazstvu. Šance sme mali už v prvom polčase, najmä Hošekov pokus, keď preloboval bránku, volal po góle. Veľmi dobre fungovala obrana, súpera sme nepustili do vážnejšej šance. Naša záloha hrala veľmi dobre, najmä Micherda a som rád, že sme zapracovali aj mladých hráčov Grešáka a Kraľoviča."

Juraj Jarábek, tréner FC ViOn Zlaté Moravce: "Prešovu sme dnes podali pomocnú ruku. V prvom rade však chcem povedať, že hrať futbal na takomto teréne bolo nedôstojné. Je to zväzový štadión, no na ihrisku v takomto stave sa nedal hrať futbal. V prvom polčase sme boli lepší, no druhý je pre mňa sklamaním. O výsledku rozhodla jedna strela na bránku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nitra remizovala s Podbrezovou bez gólov, Michalovce vyhrali v Senici