Senica doma zdolala Podbrezovú, zvýšila svoje šance zahrať si aspoň v baráži

Hodnota kompletného kádra FK Senica je podľa nemeckého webu menej ako polovicu toho trnavského.
Hodnota kompletného kádra FK Senica je podľa nemeckého webu menej ako polovicu toho trnavského. (Autor: TASR)
Sportnet|21. apr 2018 o 19:18

Zlatým Moravciam nestačil dvojgólový náskok, doma remizovali s Michalovcami.

SENICA. Domáci futbalisti Senice zvíťazili nad hráčmi Podbrezovej 1:0 v sobotňajšom stretnutí 6. kola skupiny o udržanie v rámci nadstavbovej časti najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

Jediný gól zápasu zaznamenal v 38. minúte po strele spoza šestnástky domáci záložník Frank Castaňeda. Rodák z Kolumbie si pripísal prvý gól po januárovom príchode na Záhorie.

Seničania sa môžu tešiť z druhého jarného víťazstva, prvý triumf dosiahli rovnako nad Podbrezovou, keď začiatkom marca zvíťazili doma tiež 1:0.

Na Prešov, ktorý okupuje predposledné miesto v tabuľke znamenajúce účasť v baráži, strácajú štyri kolá pred koncom súťaže už dva body.

Futbalisti Zlatých Moraviec remizovali na domácej pôde s hráčmi Michaloviec 2:2.Michalovce sú na druhom mieste v skupine o udržanie sa medzi slovenskou elitou, Zlaté Moravce majú o osem bodov menej a patrí im štvrtá priečka.

Od piateho miesta znamenajúceho účasť v baráži ich momentálne delí šesť bodov.

Fortuna liga 2017/2018 - skupina o udržanie sa, 6. kolo:

Senica - Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 38. Castaňeda

ŽK: 26. Kŕč, 78. J. Herrera, 79. Villaraga, 90.+ Vaščák - 17. Sedláček, rozhodovali: Chmura - Vorel, Štrbo, 456 divákov

Senica: D. Holec - Ranko, Práznovský, Villarraga, J. Herrera (90.+ Podhorin) - Richtárech, Kŕč (76. Vaščák), Brašeň - Castaňeda, Cuadros, Chacón (82. Medvedev)

Podbrezová: M. Kuciak - Magda (46. Mikuš, 74. Lepieš), Krivák, L. Djordjevič, Viazanko - M. Turňa - Bernadina, Sedláček (60. Jedinák), Tereščenko, N. Mejri - Wiezik

Hlasy po stretnutí:

Ton Caanen, tréner Senice: "Bol som spokojný s našou hrou, hrali sme ako jeden tím. Hráči, ktorí sa dostali na plochu, pochopili, že musíme hrať ako jedno mužstvo. Futbal, ktorý sme ukázali v prvom polčase, bol pekný a kombinačný. Neutvorili sme si síce veľa šancí, ale futbal, ktorý sme hrali, mi dal dobrý pocit. Extra motivácia pre nás bola aj to, že Prešov v piatok remizoval s Nitrou, čo nám dalo opäť náznak, že sa k nim priblížime, ak budeme bodovať. Pomohlo nám to, že sme strelili prvý gól v prvom polčase pomerne rýchlo, pretože čím viac trvá, než strelíme prvý gól, tým sme nervóznejší, a to potom nie je pre nás dobré. Hráčom, ktorí sa dostali na ihrisko, skladám veľký kompliment. Som veľmi šťastný nielen za klub, ale aj kvôli fanúšikom, pretože to, čo potrebujete vo futbale, sú víťazstvá."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Do Senice sme prišli s cieľom bodovať, chceli sme si tu svojím spôsobom pripraviť pôdu, aby sme definitívu potvrdili a vyhli sa matematicky miestu, čo sa týka baráže. S tým sme nastupovali, ale ukázalo sa, že zranenia a mnoho absencií, ktoré máme, boli rozhodujúce. Chlapi, ktorí dostali šancu, sa snažili, urobili všetko, ale, žiaľ, nedokázali sme nadviazať na zápas doma. Preto je výsledok z nášho pohľadu nepriaznivý. Na druhej strane, nastúpili aj chlapci, ktorí sú vekom ešte dorastenci, dostali veľmi dobrú školu, aby vedeli, koľko ešte musia pracovať, aby z nich boli dobrí futbalisti. Domácim gratulujem k víťazstvu."

Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce 2:2 (2:0)

Góly: 6. Ewerton Paixao da Silva, 24. Orávik - 51. Antonov, 72. Kavka

ŽK: 71. Pintér (Zlaté Moravce-Vráble), rozhodovali: P. Kráľovič - Lieskovský, D. Poláček

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - Miloš Nikolič (46. J. Kotula), Horník, Pintér, Chren - Pleva, Orávik, Ewerton Paixao da Silva - Bartolomeu (64. Bariš) - Harba, Ľ. Urgela (73. O. Šašinka)

Michalovce: Bieszczad - I. Žofčák, Kavka, J. Carrillo, Šumejko (46. R. Kovaľ) - Bednár - Jankauskas, Antonov, Niši, P. Kolesár (46. Sulley) - Kurminowski

Hlasy po stretnutí:

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Prvý polčas bol z našej strany výborný. Také šance, aké mali Bartolomeu alebo Harba, sa prosto musia premeniť. Po góle na 2:1 padla na nás totálna deka. Jedno musím povedať, chýba nám hráč ako je Igor Žofčák. Máme bod, treba to brať pozitívne. V sobotu máme Prešov, na ktorý sa musíme maximálne pripraviť."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Celé stretnutie sa hral slušný futbal, napriek tomu, že prvý polčas bol z našej strany priam katastrofálny. Keby domáci dali na 3:0, zápas by bol prakticky uzavretý. Druhý polčas sme hrali, čo vieme. Myslím si, že nakoniec to bola spravodlivá remíza."

Priebežná tabuľka skupiny o udržanie sa:

KlubZápasyVýhryRemízyPrehrySkóreBody
1.Nitra281011725:2141
2.Michalovce28981129:2935
3.Podbrezová28941526:4131
4.Zlaté Moravce-Vráble28761532:4627
5.Prešov28491519:5021
6.Senica28471722:5119
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica doma zdolala Podbrezovú, zvýšila svoje šance zahrať si aspoň v baráži