Weissa tréner Liptovského Mikuláša zaskočil. Prezradil, s čím nie je spokojný

Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava.
Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|24. júl 2021 o 23:50

Majster zdolal nováčika, istotu získal až v závere

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Na parkovisku pred popradským štadiónom nebýva núdza o autá s liptovskomikulášskou poznávacou značkou.

Liptáci zvyknú zájsť na hokej ku konkurencii či ovlažiť sa do tamojšieho akvaparku.

Tentoraz ich lákala predovšetkým historická premiéra futbalistov Liptovského Mikuláša v najvyššej slovenskej súťaže. 

Atraktívnejšieho súpera si na úvod nemohli priať. V Poprade, kde budú hrávať domáce zápasy počas celej sezóny, narazili na najslávnejší slovenský klub a aktuálneho šampióna, Slovan Bratislava.

Skóre otvorili Liptáci. Ale vlastencom

Pre krátkosť času sa klub riadil protipandemickými opatreniami, ktoré platili ešte skraja tohto týždňa. Zápas sledovalo na štadióne tisíc divákov. 

„Z Liptovského Mikuláša šiel jeden autobus. Väčšina ľudí sa dopravila vlastnými autami. Niektorí už ráno,“ vravel pred začiatkom stretnutia športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš Ján Papaj.

Nováčik začal proti veľkému favoritovi nebojácne. Hostia postupne prebrali opraty, ale k otvoreniu skóre im pomohol súper. Hrnčárov center si v 22. minúte v sklze do vlastnej siete nešťastne zrazil Dávid Krčík. 

„Veľmi ma to mrzí. ´Uložil´ som to krásne k žrdi. Akurát do nesprávnej bránky,“ krčil plecami stopér Liptákov. V obrane hral spolu s o tri roky starším bratom Adamom. 

„Bola to prihrávka na Strelca, videl som ho tam. Pre vlastenca som prišiel o asistenciu, ale nevadí,“ usmial sa Hrnčár. 

Góly v závere skazili dojem

Slovanu sa nedarilo pridať druhý gól, čím súpera držal v hre. Ten sa chytil slamky a v polovici druhého polčasu udrel. Loptu po centri Adama Krčíka usmernil Pinte vo vzduchu za bezmocného Šullu. 

Eufória na tribúnach trvala krátko. Len štyri minúty. Víťazný gól Slovana sa zrodil netradičným spôsobom. V 72. minúte pálil Strelec, jeho pokus zastavila hradba tiel pred ním. Vyletela mu pri tom kopačka, ktorá vysokým oblúkom doletela až za bránkovú čiaru. K odrazenej lopte sa dostal Lichý, a ten sa nemýlil.

V závere sa prejavili chýbajúce skúsenosti Liptákov. Inkasovali ďalšie dva góly a prehrali 1:4. Vzhľadom na vývoj zápasu pomerne kruto.

„Predviedli sme celkom slušný výkon, po sedemdesiatich minútach sme držali nerozhodný výsledok. Potom sme v obrane urobili niekoľko chýb a inkasovali tri góly, čo skazilo celkový dojem,“ priznal kapitán Liptákov Richard Bartoš.

Slovan zvládol povinnú jazdu

V základnej zostave Slovana nastúpilo v porovnaní so stredajším zápasom 2. predkola Ligy majstrov proti Young Boys Bern deväť nových hráčov. Weiss s Rataom naskočili do hry až v záverečnej štvrťhodine. Kapitánom mužstva bol Lukáš Pauschek. 

Tréner Vladimír Weiss st. (ŠK Slovan Bratislava) a Guram Kashia.
Tréner Vladimír Weiss st. (ŠK Slovan Bratislava) a Guram Kashia. (Autor: TASR)

„V prvom polčase sme hrali zbytočne zbrklo. Chceli sme hrať na kolmé prihrávky, ale skúšali sme to príliš často a loptu sme strácali. Chcelo to viac pokoja a medzihry. Som rád, že sme sa po súperovom vyrovnaní zomkli a pridali ďalšie góly,“ pochvaľoval si Pauschek. 

„Povinná jazda sa nám podarila. Bol to náročný zápas. Rozhodla koncentrácia, hrali sme organizovane a koncentrovane,“ tvrdil Hrnčár, ktorý ocenil aj domáci tím.  

„Je to sympatické mužstvo. Myslím si, že do ligy patrí a určite sa v nej uchytí. Škoda, že nemajú vlastný štadión,“ skonštatoval.

V historických štatistikách bude ako autor prvého gólu Liptovského Mikuláša v najvyššej súťaži figurovať Patrik Pinte. Bývalý hráč Slovana po zápase ťažko hľadal slová. 

„Už to nikto nevymaže, ale... Mrzí ma, že sme prehrali, aj keď sme neboli favorit. Na zápas sme sa poctivo pripravovali. Škoda,“ vravel.

„Takto sme si to nepredstavovali. Slovanu sme vzdorovali, ale ukázala sa jeho sila. Má široký káder a každý jeden hráč je kvalitný. Zápas nám ukázal, že musíme hrať rýchlejšie a viac súbojovo,“ pridal sa Dávid Krčík.

Weiss: Vieme hrať lepšie

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. priznal, že ho domáci tréner prekvapil rozostavením. 

„Pripravovali sme sa na 3-4-3. Boli sme trocha zaskočení, nemali sme typické ľavé krídlo. Potom sme to trocha preskupili a po prestriedaní to už bolo okej,“ hovoril Weiss.

„Sme radi, že si odvážame tri body. Prvý zápas u nováčika býva nepríjemný, čo sa aj potvrdilo. Dosiahli sme to, čo sme museli. Výsledok 4:1 je proti snaživému súperovi dobrý, ale vieme hrať lepšie,“ pokračoval Weiss.

„Víťazstvo Slovana je zaslúžené, gólových príležitostí mal viac. Som spokojný so sedemdesiatimi minútami, v ktorých naše mužstvo pracovalo svedomito. Veľa hráčov nastúpilo na prvý ligový zápas,“ vravel kouč Liptákov Marek Petruš. Aj pre neho šlo o premiéru vo Fortuna lige - trénerskú.  

Tréner Marek Petruš (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
Tréner Marek Petruš (MFK Tatran Liptovský Mikuláš). (Autor: TASR)

„Rešpekt sa v druhom polčase trochu vytratil, ale máme mladé mužstvo, ktoré sa ešte len učí hrať futbal. Keď odstránime nedostatky v defenzíve, môžeme byť pre ligu prínosom,“ podotkol Petruš.

Na Slovan čaká budúci týždeň odvetný duel Ligy majstrov vo Švajčiarsku. Weiss nevylúčil, že šancu dostanú možno aj hráči, ktorí nastúpili v lige od začiatku.   

„V útoku potrebujeme byť efektívnejší. Videli sme to už v prvom zápase, že sa musíme presadiť aj z jednej, či dvoch pološancí. Ofenzívni hráči sú na to, aby dávali góly. S tým zatiaľ nie som úplne spokojný,“ priznal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weissa tréner Liptovského Mikuláša zaskočil. Prezradil, s čím nie je spokojný