Dráma v F1 vrcholí. Max urobí pre titul všetko, vraví jeho otec

Max Verstappen a Lewis Hamilton.  
Kto z nich sa stane majstrom sveta?
Max Verstappen a Lewis Hamilton. Kto z nich sa stane majstrom sveta? (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|9. dec 2021 o 16:04

Formula 1 sa zmenila na MMA, porovnáva David Coulthard.

BRATISLAVA. Všetky pravidlá vyhodili von oknom, opisuje boj o titul majstra sveta formuly 1 David Coulthard. Bývalý pretekár komentuje preteky pre britský Channel 4. Podľa neho sa preteky zmenili na ring a zo šampionátu F1 je podľa neho MMA. 

„Ak sa pozrieme na UFC (najprestížnejšia organizácia v rámci miešaných bojových umení – pozn.red.), tak tam platia len dve pravidlá pokiaľ viem. Nesmiete súpera udrieť pod pás a nesmiete mu útočiť na oči. Všetko ostatné je povolené,“ opisuje Coulthard v podcaste F1 Nation Podcast. 

„A presne sem sa dnes dostala formula 1. Je to F1 UFC. Najskôr sa deje všetko možné, a potom spätne do toho vstuppujú komisári.“ 

Coulthard nepomenoval, kto prekračuje pravidlá, ale súboje v F1 sa dostali na hranu a sú veľmi tvrdé. 

Po 21 pretekoch v tejto sezóne majú dvaja jazdci rovnaký počet bodov. Max Verstappen a Lewis Hamiton majú po 369,5 bodu. Hamilton sa na rivala dotiahol po dramatickom priebehu Veľkej ceny Saudskej Arábie, ktorú vyhral.

O tom, kto bude majstrom sveta, rozhodnú posledné preteky sezóny – Veľká cena Abú Zabí. 

Bude súboj férový?

„Max má absolútnu túžbu vyhrať. Chce ho zdolať. Urobí pre to všetko, to je jasné. Bude to veľmi napínavé,“ vyhlásil Verstappenov otec Jos podľa Daily Mail.

Tiež bol pilotom formuly 1. Jazdil v deväťdesiatych rokoch, no bol skôr priemerným jazdcom. V roku 1994 bol kolegom Michaela Schumachera v tíme Bennetton.

Meno Verstappen preslávil v motoristickom športe skôr jeho syn Max, ktorý má teraz šancu stať sa majstrom sveta. 

Zvláštne vyznieva práve jeho vyhlásenie, že pre titul urobí Max všetko. Hoci s Hamitonom majú rovnaký počet bodov, ak by ani jeden z nich v posledných pretekoch nezískal body, titul pripadne Verstappenovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Dráma v F1 vrcholí. Max urobí pre titul všetko, vraví jeho otec