Verstappen prišiel o najlepší čas, v Austine pole position pre Ferrari

Charles Leclerc na okruhu v americkom Austine.
Charles Leclerc na okruhu v americkom Austine. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. okt 2023 o 00:20

Fiaskom dopadla kvalifikácia pre Aston Martin.

Veľká cena USA F1 - kvalifikácia

1.

Charles Leclerc

Monako

Ferrari

1:34,723 min

2.

Lando Norris

Veľká Británia

McLaren

+ 0,130 s

3.

Lewis Hamilton

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,139 s

4.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 0,222 s

5.

George Russell

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,356 s

6.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

+ 0,358 s

AUSTIN. Monacký jazdec tímu Ferrari Charles Leclerc vyštartuje do nedeľňajšej Veľkej ceny USA na okruhu v Austine z prvého miesta.

V kvalifikácii zajazdil najlepší čas 1:34,723 minúty, pričom o trinásť stotín sekundy zdolal Landa Norrisa na McLarene. O ďalších deväť tisícin zaostal v mimoriadne tesnom súboji expert na túto trať Lewis Hamilton.

V Austine sa dokopy jazdilo desaťkrát, pričom Hamilton päťkrát vyhral, trikrát bol druhý, raz tretí a v sezóne 2013 prišiel do cieľa na štvrtom mieste.

Chvíľu na prvom mieste figuroval trojnásobný majster sveta Max Verstappen, no pri svojom rýchlom pokuse porušil v zákrute číslo 19 traťové limity. Jeho čas bol zmazaný, a tak Holanďan vyštartuje až zo šiesteho miesta.

Víťaz kvalifikácie z minulého roka Carlos Sainz si vybojoval štvrtú priečku, iba z piateho radu odštartuje sklamané duo Sergio Pérez a Oscar Piastri.

Absolútnym prepadákom skončila kvalifikácia pre tím Aston Martin, ktorý v tejto sezóne vybojoval až sedem umiestnení na stupňoch víťazov.

Lance Stroll skončil predposledný, Fernando Alonso na 17. mieste. Španielsky veterán nepostúpil do druhej časti kvalifikácie prvýkrát od VC Španielska 2022.

V Austine je podobne ako pred dvoma týždňami v Katare na programe menej zaužívaný formát. V sobotu sa najskôr pôjde šprintový rozstrel, následne šprintové preteky a v nedeľu od 21.00 h hlavné preteky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen prišiel o najlepší čas, v Austine pole position pre Ferrari