Florko prilákalo bývalého reprezentačného trénera

Na úvod si zmerajú sily navzájom. Hráči Florka i ATU sú na sezónu pripravení.
Na úvod si zmerajú sily navzájom. Hráči Florka i ATU sú na sezónu pripravení. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Sportnet|30. aug 2017 o 00:00

Sezóna sa začne pre oba košické tímy pikantným vzájomným zápasom.

KOŠICE. Florbalová extraliga začne písať svoju ďalšiu kapitolu prvý septembrový deň, keď sa otvorí nový ročník zápasmi úvodného kola.

Obhajcom majstrovského titulu je bratislavský tím Tsunami Záhorská Bystrica, ktorý na tróne vystriedal košické ATU.

V novej sezóne bude mať metropola východu po roku opäť len dvojnásobné zastúpenie, keď minuloročný nováčik zo Žltého Snehu obsadil posledné miesto a s elitou sa minimálne na rok rozlúčil.

Košice tak budú v extralige zastupovať opäť len tradiční rivali ATU a Florko, ktorí otvoria novú sezónu derby zápasom.

Získali dvojicu z tímu mestského rivala

Kádre oboch košických tímov prešli pred novou sezónou viacerými zmenami.

Na pozíciu hlavného trénera prichádza do Florka bývalý reprezentačný tréner Jan Holovka, ktorý prevezme doterajšie kompetencie hrajúceho trénera Lukáša Blaška.

„Zmeny v tíme boli pred sezónou dosť výrazné, keď na trénerský post sme získali pána Holovku z Ostravy a kondičným trénerom sa stal Dušan Cina. Do hráčskeho kádra pribudla dvojica z ATU Jozef Halás a Róbert Daru, zo Zvolena prišiel Jiří Resler a do tímu sme zaradili aj ďalších nádejných juniorov. Niektoré príchody sú ešte stále otvorené,“ vymenoval najväčšie zmeny v tíme Florka Lukáš Blaško.

Druhý košický zástupca ATU taktiež prešiel viacerými zmenami, keď tím z majstrovskej sezóny 2015/2016 prešiel výraznou obmenou a viacero opôr už v súčasnom výbere nefiguruje.

Na trénerskom poste však naďalej ostáva úspešný tréner Róbert Bučko.

„Počas dvoch sezón nám odišlo až osem kvalitných hráčov, pričom všetci sú reprezentanti, takže zmena je citeľná. Súčasný káder tvoria hráči, ktorí však majú v extralige odohraných veľa kvalitných zápasov a sú doplnení o niektorých juniorov. Máme k dispozícii tri kvalitné päťky a do sezóny vstúpime s omladeným, ale silným tímom,“ zhodnotil súčasný tím R. Bučko.

Chcú sa udržať medzi najlepšími

Košické tímy vždy patrili v extralige medzi špičku a absolútnu elitu, čoho dôkazom bolo aj vzájomné finále v predminulej sezóne.

Do nového ročníka vstúpia oba tímy opäť s vysokými ambíciami a s cieľom prilákať na tribúny ešte viac fanúšikov.

„V našom klube sú ambície vždy veľmi vysoké a aj vzhľadom na pohyby v kádri by sme sa chceli prebojovať na tie najvyššie pozície. Určite by pre nás bolo sklamaním umiestnenie mimo prvej trojky, keďže túžime získať jednu z medailí,“ naznačil smelé ambície Florka L. Blaško.

V ATU vstúpia do novej sezóny so skromnejšími ambíciami, ale cieľom bude taktiež bojovať o čo najvyššie pozície, čo naznačil aj R. Bučko.

„Do sezóny nevstupujeme ako favorit súťaže, ako to bolo po minulé tri sezóny. Chcem do našej hry zapracovať nové herné systémy, čo bude veľmi náročné na čas. Bude chvíľu trvať, kým si na to hráči zvyknú, takže základnú časť odohráme trpezlivo s cieľom poctivo sa pripraviť na play-off, do ktorého by sme chceli vstúpiť domácimi zápasmi, teda z prvej štvorky.“

Sezónu otvorí košické derby

Majstrovská sezóna sa začne pre oba košické tímy pikantným vzájomným zápasom, v ktorom sa vo štvrtok 1. septembra odohrá ďalšia florbalová bitka o Košice.

Už tento duel môže naznačiť ambície oboch protivníkov a veľkých rivalov a preto bude derby pre Florko aj ATU mimoriadne dôležité.

Oba tímy sa tešia na vyhecovaný zápas pred výbornou kulisou.

„Verím, že napriek skoršiemu začiatku sezóny si nájdu diváci čas a prídu podporiť obe družstvá v boji o prvé majstrovské body. Absolvovali sme kvalitnú prípravu, keď počas minulého týždňa sme dokázali vyhrať kvalitne obsadený turnaj v Jindřichovom Hradci. Počas tohto víkendu nás čaká ešte menšie sústredenie s poriadnou dávkou tréningov,“ vyjadril sa smerom k derby zápasu a k príprave L. Blaško, ktorého doplnil tréner akademikov R. Bučko.

„Posledné tri týždne je už celá príprava nasmerovaná na tento derby zápas, ktorý bude pre nás dôležitý, keďže sa budeme snažiť bodovo zachytiť úvod súťaže. V príprave sme spolu odohrali dva zápasy a máme o súperovi výborné poznatky, čo chceme využiť a zvíťaziť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Florko prilákalo bývalého reprezentačného trénera