FC Košice chcú v pohári dokráčať ďaleko

Košičania hrali v sobotu atraktívny duel s anglickým West Hamom do 23 rokov, do Slovenského pohára preto vstúpia až v stredu na Spiši v Odoríne.
Košičania hrali v sobotu atraktívny duel s anglickým West Hamom do 23 rokov, do Slovenského pohára preto vstúpia až v stredu na Spiši v Odoríne. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|24. júl 2018 o 00:00

Šimko: Formát je atraktívny najmä pre menšie kluby.

KOŠICE. Futbalistov FC Košice čaká už v stredu prvý ostrý zápas, keď si v rámci úvodného kola Slovenského pohára zmerajú sily s mužstvom TJ Družstevník Odorín.

Košičanom sa v príprave príliš nedarilo, no sú odhodlaní víťazne sa naladiť v poslednom dueli pred štartom III. ligy Východ.

Z papierového hľadiska budú košickí futbalisti v súboji s Odorínom, ktorý hrá v V. lige, jasným favoritom.

Nový klub nechce nechať nič na náhodu a pôjde jednoznačne za postupom.

„Prišlo nám vhod, že pred začiatkom ligy odohráme úvodné kolo pohára. Budeme pripravení na sto percent. Ešte rokujeme s niektorými hráčmi, aby sme doplnili náš káder. Chceli by sme v zápase uspieť, pretože v posledných dueloch nám nefunguje ofenzívna fáza, takže hlavným cieľom bude gólovo sa presadiť,“ povedal športový manažér klubu Roman Šimko.

Doma chcú privítať mužstvá z vyšších líg

Pohárová súťaž je výnimočná v tom, že aj menšie kluby z nižších líg sa môžu konfrontovať s kvalitnými mužstvami a pokúsiť sa o prekvapenie.

„Ja osobne som toho v pohári zažil veľmi veľa. Dokonca sme ho aj vyhrali, takže pre malé kluby je to veľmi dobrá príležitosť ukázať sa proti silnejším. My sa tiež sústredíme na to, aby sme prešli dostatočne ďaleko a mohli privítať na našom štadióne mužstvá z druhej alebo prvej ligy. Formát súťaže je atraktívny najmä pre tie menšie kluby. Dobré je, že v neskorších kolách sa môžu predstaviť aj tímy zo západu Slovenska na východe a opačne,“ skonštatoval Šimko.

Káder FC Košice ostáva otvorený a vedenie klubu rokuje s viacerými hráčmi, pričom vylúčený nie je ani príchod zahraničných posíl.

„Naposledy k nám prišli Gejza Pulen, Boris Gál a máme vytypovaných zopár hráčov. Na skúške je u nás ešte stále Ukrajinec Maksym Rizie a trénerovi sa pozdáva. Budeme pracovať na tom, aby sa dotiahol jeho prestup. Máme otvorené ešte nejaké ďalšie okienka, ktoré by sme radi zaplnili,“ uviedol Šimko.

Hľadajú dobrého strelca

Otázna je situácia okolo Filipa Serečina, ktorá by sa však mala už čoskoro vyjasniť.

„Aj u Filipa je ešte všetko otvorené. Vieme o jeho kvalitách. Budeme ho ešte sledovať v tréningovom procese a do konca týždňa sa rozhodneme,“ povedal Šimko.

Košičanov v príprave najviac trápilo zakončenie a práve v ofenzíve by sa ešte chceli posilniť.

„V troch zápasoch sme nedali ani jeden gól, takže je zrejmé, že najväčší problém máme v útočnej fáze. Je ťažké nájsť dobrého strelca, ale stále v hľadaní pokračujeme a budeme na tom intenzívne pracovať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»FC Košice chcú v pohári dokráčať ďaleko