Exreprezentant ratoval body

Marián Kello. Háji farby Ťahanoviec.
Marián Kello. Háji farby Ťahanoviec. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|8. okt 2017 o 18:10

Piatoligové derby Ťahanoviec a Košickej Novej Vsi prinieslo vyrovnaný a bojovný futbal.

KOŠICE. Mierne navrch mali domáci „baraňari” najmä zásluhou rýchleho vlastného gólu Filipa Mikitu.

Neskôr sa ukázalo, že to bol rozhodujúci moment, ktorý rozhodol o troch bodoch pre druhý tím priebežnej tabuľky v Košicko-gemerskej skupine.

Na premotivovanosť doplatili vylúčením

Jednoduché to však rozhodne zverenci trénera Radeka Sasáka nemali.

„Odohrali sme typické derby, v niektorých momentoch až príliš premotivované, na čo sme doplatili zbytočným vylúčením Bača. Podstatné však bolo, že sa oba tímy naplno vložili do hry a niektoré technické nedostatky nahrádzali bojovnosťou. My postupne pracujeme na vylepšovaní podmienok i skvalitňovaní kádra tak, aby, keď sa nám naskytne šanca postúpiť, všetko klaplo, ako má. Nič nesilíme, ale chceme byť pripravení,” uviedol Sasák.

Pilier v zostave je určite 35-ročný brankár Marián Kello, ktorý z 1. FC Košice prešiel viacerými európskymi štáciami.

Z Česka cez Lotyšsko, Škótsko, Anglicko, Rumunsko i Cyprus, aby sa po návrate domov a rozpade VSS ocitol v Ťahanovciach a v samom závere duelu ratoval tesné víťazstvo pred Horníkom.

Vyskúšal si to i v reprezentačnom drese prvého tímu Slovenska, ktorý si v roku 2011 obliekol trikrát. Dá niečo takému ostrieľanému borcovi zápas na periférii Košíc?

„Samozrejme, i tu sa musíte plne koncentrovať. A nie je to jednoduché. Keď vezmem do úvahy, že som chytal aj pred 60-tisícovým rozvášneným publikom, čo už samo o sebe je neskutočný adrenalín a teraz pred pár desiatkami divákov, určite mi uveríte, že je to úplne iná káva. Ale musel som si veci utriediť a zaradiť sa. Už sa chcem usadiť a nájsť nové impulzy, kde a v čom sa realizovať. Som na začiatku novej éry vo svojom živote, ale takýto zápas mi tiež pomáha,aby som tú emóciu, ktorú futbal prináša, nestratil.”

O postupe priamo nehovoria

Aj keď sa „škvarkári” príliš na jeho dostrel nedostali, bolo evidentné, kto je v jeho pokutovom území kráľ.

Posťahoval všetky centre, s jeho pomocou domáci vyriešili niektoré ošemetné situácie a na konci sa mohli radovať z plného bodového zisku.

„Na to tu predsa som,” usmial sa Marián na záver, keď sme bilancovali jeho prínos pre jedného z kandidátov na postup.

Chce sa na ňom podieľať?

„O postupe sa priamo nehovorí. Uvidíme, čo súťaž prinesie, ale nebudem proti. Dnes bolo dôležité vyhrať, lebo neľahko sa to opakuje dvakrát po sebe na domácom trávniku. Chlapci to vydreli a ideme ďalej. Čas ukáže na čo budú stačiť naše sily,” uzavrel debatu tento sympaťák a utekal si pre manželský bozk od svojej krajšej polovičky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Exreprezentant ratoval body