Ešte nič nie je rozhodnuté, varuje Greguš pred odvetou so Žilinou

FC Kodaň s Jánom Gregušom (vpravo) má k postupu bližšie.
FC Kodaň s Jánom Gregušom (vpravo) má k postupu bližšie. (Autor: TASR)
TASR|18. júl 2017 o 18:23

Na kvalitu slovenského majstra upozorňuje aj tréner FC Kodaň Staale Solbakken. Máme rešpekt, tvrdí.

KODAŇ. Futbalisti FC Kodaň v žiadnom prípade nepovažujú dvojzápas s MŠK Žilina v treťom predkole Ligy majstrov 2017/2018 za vybavený.

Slovenský reprezentačný stredopoliar Ján Greguš tvrdí, že všetci jeho spoluhráči sú v tomto smere absolútni profesionáli.

Napriek výhre 3:1 na Slovensku si dobre uvedomujú, čo je v hre.

V lige na FC Kodaň fanúšikovia pískali

V generálke na Žilinu prišla Kodaň doma v prvom kole dánskej ligy o domáce víťazstvo v nadstavenom čase. Z tribún sa ozýval aj piskot. To sa však na hráčoch vôbec neodrazí, iba ich to môže ešte viac namotivovať.

"Posledný ligový zápas nebol z našej strany nejaký extra. Žilina je kvalitné mužstvo a od toho sa treba odpichnúť," povedal pred duelom Greguš.

"Už sa nemôžeme pozerať na ten prvý súboj so Žilinou a k druhému s ňou pristúpiť, akoby ten prvý ani nebol," dodal.

Strelila vedúci gól. Pozrite si, ako Žilina prehrala doma s Kodaňou: fotogaléria

18.7.2017

Podľa Greguša mužstvo pristúpi k odvete s plnou vážnosťou.

"Myslím si, že všetci naši hráči vedia, ako sa veci majú a že ešte nič nie je rozhodnuté. Sú to profesionáli. Budeme všetci pracovať na sto percent."

MŠK Žilina nemá čo stratiť

Greguš priznal, že Žilina v prvom polčase pod Dubňom favorita zaskočila. Potom ale domáci prišli o vylúčeného Miroslava Káčera a hostia dali tri góly. Predzápasové očakávania bývalého hráča Jablonca sú teraz jasné.

"Uvidíme, ako to bude vyzerať. Musíme sa k tomu adekvátne postaviť a zvládnuť to výsledkovo aj herne," povedal dvadsaťšesťročný Greguš.

Tréner Žiliny Adrián Guľa avizoval, že jeho tím už nemá čo stratiť a v pláne má hrať agresívne a ostro, hoci nie bezhlavo.

Kodaň bude mať výhodu domáceho prostredia, očakáva sa, že na Telia Park s kapacitou 38-tisíc divákov bude búrlivá kulisa.

"My sa ku každému zápasu staviame rovnako. Možno špecifické bude to, že hráme na normálnej tráve a doma. Myslím si, že to bude pre nás lepšie. Snáď to potvrdíme na ihrisku," pokračoval Ján Greguš.

Tréner Kodane má pred Žilinou rešpekt

Toto je Liga majstrov. Žilina hrala doma v prvom polčase dobre a z toho si musíme vziať poučenie. Má dobrých hráčov a máme rešpekt.


Staale Solbakken, tréner FC Kodaň

Tréner obhajcu dánskeho double Staale Solbakken vyjadril pred slovenským súperom na tlačovej konferencii rešpekt.

"Toto je Liga majstrov. Žilina hrala doma v prvom polčase dobre a z toho si musíme vziať poučenie. Má dobrých hráčov a máme rešpekt. Musíme sa ale pozerať najmä sami na seba a zápas zvládnuť k našej spokojnosti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ešte nič nie je rozhodnuté, varuje Greguš pred odvetou so Žilinou