Dudovič je dvojnásobným majstrom Švajčiarska

(Autor: archív klubu)
Sportnet|10. jún 2017 o 00:00

Talent slovenského florbalu má za sebou prvé mesiace pôsobenia v špičkovom klube.

KOŠICE. Najväčší talent slovenského florbalu, 18-ročný odchovanec košického ATU Michal Dudovič, má za sebou prvé mesiace pôsobenia v špičkovom švajčiarskom klube SC Wiler Ersingen.

Po minuloročnom zisku slovenského titulu sa zo Švajčiarska vrátil s titulmi dvoma - majstrom krajiny helvétskeho kríža sa stal aj s tímami U 18 aj s juniormi do 21 rokov.

Po sezóne prvýkrát ako kapitán viedol juniorskú reprezentáciu, ktorá sa zachránila v A kategórii a s jedenástimi kanadskými bodmi bol opäť najproduktívnejším Slovákom na MS a celkovo bol v šampionátových štatistikách šiesty.

Pred rokom slovenský titul, teraz dva švajčiarske. Pýtať sa, či si po prvých mesiacoch vo Švajčiarsku spokojný, je asi zbytočné?

- Určite som nadmieru spokojný. Vôbec som nečakal, že to bude takto prebiehať. Odchádzal som do nového prostredia a očakával som, že to bude ťažké. Jednoduché to určite nebolo, ale chlapci ma medzi seba prijali úplne v pohode a dva majstrovské tituly určite nie sú dôvodom na niečo sa sťažovať.

Vo florbalovom veľkoklube je všetko určite iné ako na Slovensku. V čom sú tie rozdiely najväčšie?

- Začína to disciplínou, morálkou, pokračuje cez prístup k jednotlivým hráčom. Určite inak všetci pristupujú aj k tréningom či zápasom. Iné je jednoducho všetko a podstatné je najmä to, že všetko sa odvíja už od mládežníckej akadémie, v ktorej sa pracuje naozaj veľmi dobre.

Vletel si aj do švajčiarskeho florbalu ako víchor, keď si za prvé dva týždne stihol dať hetrik aj za mužstvo U18, aj za juniorku. Ako to celé v začiatkoch prebiehalo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dudovič je dvojnásobným majstrom Švajčiarska