Duda odchádza na hosťovanie do anglickej Premier League

Ondrej Duda ešte v drese Herthy.
Ondrej Duda ešte v drese Herthy. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|9. jan 2020 o 20:50

Norwich bol rýchly a konkrétny, vraví jeho otec.

KOŠICE/SNINA. Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda mení klub.

Z nemeckej Herthy Berlín, za ktorú nastrieľal v uplynulom ročníku bundesligy 11 gólov, ale po nedávnom príchode trénera Jürgena Klinsmanna stratil miesto v zostave, odchádza bývalý hráč Košíc i Legie Varšava k účastníkovi anglickej Premier League Norwich City.

Korzáru to potvrdil jeho otec, Ondrej Duda st.

„Ondro priletí v piatok ráno s Herthou zo sústredenia v Amerike. Večer okolo deviatej hodiny nášho času sa presunie do Londýna, kde by mal v sobotu podstúpiť lekárske testy a skompletizovať polročné hosťovanie,“ povedal nám Duda st.

Prioritou bolo zotrvanie v top lige

Na otázku, prečo práve Norwich, mal nasledovné vysvetlenie.

„V zimnom období je čas na väčšie prestupy krátky a nechceli sme opustiť niektorú z top líg. Hľadali sme adekvátne riešenie po športovej stránke, to znamená, aby hrával, a zároveň aby boli finančne spokojné všetky strany. Najlepšie finančné možnosti majú práve anglické kluby. Norwich bol navyše rýchly a konkrétny,“ prezradil.

So staronovým účastníkom najvyššej anglickej súťaže, ktorému momentálne patrí v tabuľke posledná 20. priečka so sedembodovým mankom na záchranu, sa 25-ročný rodák zo Sniny dohodol rýchlo.

Zavážilo to, že do mužstva si ho osobne vybral nemecký kouč Norwichu Daniel Farke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Duda odchádza na hosťovanie do anglickej Premier League