Druholigové termíny opäť padajú. Lokomotíva v piatok hrať nebude

Odohrali zatiaľ len jeden duel. Lokomotíva v ňom vysoko prehrala v Komárne.
Odohrali zatiaľ len jeden duel. Lokomotíva v ňom vysoko prehrala v Komárne. (Autor: Roman Guliš)
Daniel Dedina|22. mar 2018 o 19:48

V sobotu sa bude hrať spišské derby, v Bardejove ale nie.

KOŠICE. Ani na druhý pokus sa v jarnej časti druhej ligy nepredstavia futbalisti Lokomotívy Košice vlastným priaznivcom v pôvodnom termíne.

Celkovo ide už o tretí odložený zápas košického celku z úvodných štyroch tohtoročných kôl.

Po odložených stretnutiach s Interom Bratislava a Trebišovom absolvovala Lokomotíva jarný rozbeh pred týždňom v Komárne.

Ten jej však nevyšiel, za prehru 0:4 a bezduchý výkon sa chceli modro-bieli rehabilitovať v piatkovom stretnutí 21. kola proti Novému Mestu nad Váhom.

Vo štvrtok však uzrela svetlo sveta informácia, ktorá vzhľadom na stav ihrísk v týchto dňoch až tak neprekvapila.

V pôvodne stanovenom termíne, teda 23. marca, sa duel Lokomotíva – Nové Mesto n/V hrať nebude.

„Ihrisko sme mapovali a dennodenne sme komunikovali s komisiou Slovenského futbalového zväzu pre riadenie II. ligy. Ihrisko je vo veľmi zlom stave. Stále je zamrznuté, na polovici sa ešte nachádza sneh,“ priblížil aktuálny stav hracej plochy v Družstevnej pri Hornáde tréner Lokomotívy Albert Rusnák.

Náhradný program bude tréning

O náhradnom víkendovom programe mali v košickom tábore už vo štvrtok jasno.

„V utorok nás čaká dohrávka 18. kola na Interi a budúcu sobotu sa predstavíme v Skalici, takže tento víkend neabsolvujeme žiaden prípravný zápas. Budeme pokračovať v tréningovom procese,“ ozrejmil Rusnák najbližší program.

Hoci za pár dní sa zázraky očakávať nedajú, v utorok by Lokomotíva už určite mala hrať, keďže bratislavský Inter hráva domáce zápasy na umelej tráve v Stupave.

„My sme chceli na Interi hrať už v pôvodnom termíne. Boli sme vtedy v dobrom počte, nemali sme veľa zranených hráčov. Hrať sa určite dalo, odložené ale bolo celé kolo. Verím, že teraz sa to už na to percent podarí,“ povedal 44-ročný žilinský rodák.

Ešte väčšie zhustenie nabitého programu

Už pred týmto kolom bolo jasné, že program jarnej časti druhej ligy bude extrémne nahustený, keďže súťaž musí byť ukončená do 20. mája.

Neuskutočnené zápasy počas tohto víkendu to zahustia ešte viac. Z ôsmich nasledujúcich týždňov sa u väčšiny z druholigovej šestnástky budú až tri niesť v znamení anglických týždňov. To znamená, že zápasy počas nich odohrajú v týždni i cez víkend.

„V tejto chvíli vám ešte neviem presne povedať, kam presne by sme v kalendári mohli zápas s Novým Mestom vložiť. Keď sme si prechádzali termínovku, je to poriadne nabité. Posledné kolá sa musia odohrať v rovnakom čase, takže neviem, či by to bolo možné vsunúť do mája. V apríli už máme aj bez toho dva anglické týždne. Uvidíme. Dúfam, že to komisia prerokuje aj s klubmi,“ zamyslel sa Rusnák pri hľadaní ďalšieho náhradného termínu.

Premiérový gól potešil aj otca

Pri debate s Albertom Rusnákom sme nemohli obísť aj tému z iného súdka. Vo štvrtok odohrala slovenská reprezentácia úvodný duel Kráľovského pohára v Thajsku.

Skóre duelu so Spojenými arabskými emirátmi otvoril v 42. min. Albert Rusnák ml., ktorý z uhla šikovne namieril k bližšej žrdi. V deviatom zápase za reprezentačné áčko zaznamenal premiérový presný zásah.

„Som veľmi rád. Akciu vyriešil vynikajúco. Zavládla u nás veľká radosť,“ hovoril hrdý otec.

So synom sa spojil bezprostredne po zápase. „Aj on bol veľmi spokojný s tým, že sa mu podarilo streliť gól. Vravel, že podmienky boli náročné, dýchalo sa veľmi ťažko. Mužstvo to však zvládlo, takže sa už tešíme na finále. A očakávame ďalšie góly,“ dodal s úsmevom Rusnák st.

Na Spiši áno, v Bardejove nie

V rozdielnej situácii sú ďalšie dva celky z východu Slovenska, ktoré majú v 21. kole II. ligy výhodu domáceho prostredia.

V Spišskej Novej Vsi sa derby s Popradom uskutoční v stanovenom termíne, v sobotu o 15.00 hod. Tamojšie ihrisko je podľa kompetentných spôsobilé a nič nebráni ani jeho povalcovaniu.

Iná situácia je v Bardejove. S traktorom sa tam v týždni báli vyjsť na hraciu plochu z dvoch dôvodov.

Aby nedošlo k poškodeniu trávnika, ktorý ešte nie je po nedávnej rekonštrukcii štadióna stopercentne zakorenený a taktiež zavlažovacieho systému. SFZ žiadosti klubu vyhovel a zápas Bardejov – Komárno sa zajtra hrať nebude.

Hornošarišania sa tak dostávajú do ešte prekérnejšej situácie než ostatné tímy, keďže v ich prípade ide už o štvrtý odložený zápas, na jar ešte nehrali.

Ďalších päť stretnutí by sa podľa štvrtkového rozhodnutia SFZ malo cez víkend hrať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Druholigové termíny opäť padajú. Lokomotíva v piatok hrať nebude