Domáci hrad Loky zatiaľ nikto nedobyl

Kamil Karaš (v modrom) strieľa svoj siedmy gól v aktuálnej sezóne.
Kamil Karaš (v modrom) strieľa svoj siedmy gól v aktuálnej sezóne. (Autor: Svjatoslav Dohovič)
Sportnet|13. okt 2017 o 00:00

Klasického hrotového útočníka zastupuje sedemgólový Karaš.

KOŠICE. Šesť domácich zápasov, šesť víťazstiev. Taká je doterajšia bilancia lídra futbalovej druhej ligy.

Po krátkej kríze sa hráči Lokomotívy vrátili na víťaznú vlnu v domácom zápase proti „béčku“ Podbrezovej a potvrdili, že ich domovský stánok v Družstevnej pri Hornáde je zatiaľ v tejto sezóne pre súperov nedobytným hradom.

Na jedenásty ligový zápas v novej sezóne nastupovali hráči Lokomotívy s jediným cieľom, zabudnúť na neúspechy v Borčiciach a Seredi a potvrdiť pozíciu lídra druhej ligy.

Trojbodový zisk napokon pri výsledkoch prenasledovateľov znamenal, že modro-bieli si nielen udržali prvé miesto v tabuľke, ale opäť získali aj trojbodový náskok.

Góly aj bez útočníka

Zaujímavosťou tejto sezóny je aj skutočnosť, že zatiaľ v každom z jedenástich zápasov sa menila zostava.

Veľmi dobre pracuje defenzíva, hoci na stopérskom poste rotujú štyria či piati hráči a aj v zápase proti rezerve Podbrezovej to nebolo inak.

Veľmi dobrým výkonom sa pri skúsenom Róbertovi Cicmanovi prezentoval iba 19-ročný stopér Adam Kuľha, ktorý nastúpil v základnej zostave prvýkrát.

Ešte zaujímavejšia situácia je však na ofenzívnej strane ihriska. Letná posila, hrotový útočník Joel Tata z Kamerunu, nastúpil naposledy v piatom kole a odvtedy tréner Albert Rusnák st. v každom zápase volí inú alternatívu do útoku.

Kvalita širokého kádra sa ukazuje aj tu.

Lokomotíva z jedenástich zápasov v lige neskórovala len v jedinom, pri prehre 0:2 v druhom kole v Poprade. O góly sa tak starajú predovšetkým stredopoliari, v prípade Loky je to predovšetkým sedemgólový Kamil Karaš, ktorý prispel aj k poslednému víťazstvu.

Hoci šlo o veľmi kuriózny gól, keď jeho strela z hranice šestnástky prepadla do siete pomedzi ruky aj nohy hosťujúceho brankára Samuela Vavrúša.

„Ten gól nám veľmi pomohol. Potvrdilo sa, že je dôležité, aby sme strieľali. Ale na druhej strane je pravda, že sme mohli strieľať viac. Nejako nám to nevychádzalo a často sme zaváhali v poslednej chvíli. Musíme to jednoducho zlepšiť,“ poznamenal po zápase Karaš.

Strelecký účet v Lokomotíve si otvoril aj ďalší bývalý hráč zaniknutého VSS František Vancák, ktorý otváral skóre.

„Som rád, že konečne prišiel prvý gól v Lokomotíve a pomohol som ním k víťazstvu,“ tešil sa po zápase.

Ako dodal, mužstvo vníma absenciu hrotového útočníka, ale na druhej strane v niektorých zápasoch sa tejto úlohy veľmi dobre zhostil do útoku posunutý stopér Lukáš Horváth. „Harvy dnes odvádzal vpredu veľmi dobrú robotu,“ pochválil spoluhráča Vancák.

Doma musíme vyhrávať

Víťazstvo nad posledným tímom tabuľky napokon nebolo výrazné, ale hráči sú vďační aj za také.

„Po dvoch neúspešných výsledkoch sme sa potrebovali chytiť a sme radi aj za takéto víťazstvo. Veríme, že nás nakopne,“ dodal Karaš, ktorý má výrazný podiel na domácej stopercentnej bilancii Loky.

„Sme dosť skúsené mužstvo na to, aby sme vedeli, že doma jednoducho body púšťať nemôžeme. Poznáme prostredie, poznáme ihrisko, a preto chcem vždy bodovať naplno. Bola by škoda, keby sme to nedokázali využiť. Vonku sa hrá u každého súpera ťažko,“ myslí si Karaš.

Potvrdiť nedobytnosť domáceho ihriska môžu hráči Lokomotívy už dnes (v piatok 13. októbra o 14.30) v zápase proti Bardejovu.

Ten bude nebezpečnejším súperom ako rezerva Podbrezovej.

„V poslednej dobe sa im nedarí úplne podľa predstáv. Ale stále majú kvalitné a konkurencieschopné mužstvo. Určite to nebude jednoduchý zápas, ale bude to o nás, ako sa pripravíme, ako budeme hrať. Verím, že doma potvrdíme našu silu a zvíťazíme,“ dodal Karaš.

ŠIESTE ZO ŠIESTICH – 11. KOLO II. LIGY:

FC Lokomotíva Košice – FK Železiarne Podbrezová B 2:1 (2:0), góly: 14. Vancák, 41. Karaš – 86. Fischer, žlté karty: Válovčan (Podbrezová), pred 350 divákmi rozhodovali Michlian – Kováč, Zemko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Domáci hrad Loky zatiaľ nikto nedobyl