Dobšinský kopec v roku 2020 definitívne nebude

Dobšinský kopec 2019.
Dobšinský kopec 2019. (Autor: Jozef Pisch)
TASR|6. aug 2020 o 08:55

Koronavírus zrušil aj obľúbené automobilové preteky do vrchu.

DOBŠINÁ. Organizačný výbor 37. ročníka motoristického podujatia Dobšinský kopec definitívne rozhodol o zrušení podujatia pre rok 2020.

Jeho osud bol otázny už od zrušenia celého ročníka majstrovstiev Európy v pretekoch do vrchu.

V hre zostávala možnosť organizácie majstrovstiev Slovenska, no napokon sa v roku 2020 neuskutočnia ani tie.

Definitívne nie

"Do poslednej chvíle sme robili všetko pre to, aby sme neprerušili šnúru tohto úspešného podujatia. Po zrušení sezóny ME sa ponúkali rôzne alternatívy s usporiadaním slovenského, resp. spoločného českého i poľského šampionátu. Našou snahou bolo uskutočniť náhradné podujatie. Technicky sme na to pripravení a zvládli by sme to zabezpečiť aj po ľudskej stránke. Z toho vyplynulo rozhodnutie o náhradnom septembrovom termíne," prezradil riaditeľ pretekov Marcel Kollárik.

Definitívne rozhodnutie po konzultácii so Slovenskou asociáciou motoristického športu (SAMŠ) však zmarilo aj nádej na Dobšinský kopec v náhradnom termíne.

"Za určitých okolností by sme to finančne utiahli, no hrozilo, že by sme sa finančne vyčerpali a ohrozili tak budúcoročný rozpočet pre konanie ME. Tomu sme sa chceli vyhnúť. Problém sa ukázal aj v ľudských zdrojoch, keďže pre hrozbu koronavírusu niektorí ľudia odmietli spoluprácu. Je to prirodzená reakcia na dianie okolo nás a chápem ju. Zásadnou vecou, ktorá ovplyvnila naše rozhodnutie, bola samospráva. Potvrdzuje sa, že poslanci aj obyvateľstvo sa obávajú, že prídu zahraniční pretekári, mechanici i diváci a hrozí prenos koronavírusu. To by mohlo spôsobiť vznik ohniska nákazy a to si nikto neželá," uviedol Kollárik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dobšinský kopec v roku 2020 definitívne nebude