Detva má to, čo Dukle chýba. Šechný čaká ťažší zápas ako u súpera

Michalovčania prehrali štyri zápasy v rade. Proti Detve doma už chcú zabodovať naplno.
Michalovčania prehrali štyri zápasy v rade. Proti Detve doma už chcú zabodovať naplno. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|30. okt 2019 o 00:00

Nováčik nechce druhýkrát po sebe sklamať fanúšikov.

MICHALOVCE. Najhoršiu šnúru do postupu do najvyššej súťaže aktuálne ťahajú michalovskí hokejisti.

V posledných štyroch dueloch zakaždým schádzali z ľadu ako porazení.

To sa premietlo aj do tabuľky, v ktorej klesli na šieste miesto. V jej strede je to poriadne nahustené, veď jedenásty MAC Budapešť stráca na piaty DVTK Miškovec iba tri body.

V tesnom závese za michalovským nováčikom – presnejšie s odstupom jediného bodu – je celok Detvy.

A práve tohto súpera, s ktorým sa ešte nie tak dávno stretával na prvoligovej úrovni, privíta v stredu o 17.30 hod. na svojom ľade.

Príde najproduktívnejší útok v súťaži

Prvý vzájomný súboj v Tipsport lige ovládli Zemplínčania, ktorí pred piatimi týždňami triumfovali pod Poľanou nad trápiacimi sa domácimi presvedčivo 4:0.

Odvtedy sa však Detvania zlepšili, na druhej strane výborná forma nováčika z úvodu sezóny pominula.

„Po viacerých dobrých výsledkoch sa Detva dostala do pohody. Oproti septembrovému zápasu u nich teraz očakávam oveľa náročnejší duel. V tom čase to súperovi nešlo, ale od tej doby išla jeho výkonnosť výrazne nahor,“ povedal o detvianskom tíme Richard Šechný, jeden z asistentov trénera Miroslava Chudého.

Stredoslovákov ťahá predovšetkým prvý útok v zložení Ján Sýkora – Peter Zuzin – Peter Šišovský, ktorá dokonca nazbierala najviac bodov spomedzi všetkých útokov v lige.

„Sadli si a gólovo sa im darí. Ostatní hráči Detvy bodujú iba sporadicky. Od nich hrozí najväčšie nebezpečenstvo a treba ich ustrážiť. Hlavne sa musíme vyvarovať faulov, to bude veľmi dôležité. Presilovky rozhodujú zápasy, takže treba hrať disciplinovane.“

Zlepšiť presilovky a viac ísť za gólom

Detva má to, čo Michalovciam chýba, teda produktívny prvý útok, ktorý je schopný rozhodovať zápasy.

Prejavovať sa to začalo aj na výsledkoch – v ostatných ôsmich zápasoch dosiahli Michalovce iba jedno víťazstvo. Aká atmosféra momentálne panuje v kabíne?

„Vždy je lepšia vtedy, keď sa vyhráva. Potrebujeme zlepšiť presilovky a začať sa oveľa viac tlačiť do brány a za gólom. Strelecky sa trápime predovšetkým u súperov,“ skonštatoval Šechný, ktorý zdôraznil, že pre Duklu je dôležité, aby vyhrávala hlavne na svojom štadióne.

„To je podstatné. Nemáme až takú veľkú kvalitu, aby sme pravidelne nosili body aj zvonku. V druhom domácom zápase po sebe už nechceme zaváhať a sklamať fanúšikov. Naposledy sme na vlastnom ľade prišli o dvojgólový náskok, keď sme opäť doplatili na fauly. Na toto si musíme dať veľký pozor. Tabuľka je veľmi vyrovnaná a po prípadnej ďalšej prehre by sme klesli do jej spodnej polovice,“ zakončil bývalý výborný center, ktorý má vo svojej zbierke štyri slovenské tituly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Detva má to, čo Dukle chýba. Šechný čaká ťažší zápas ako u súpera