Derniéra Lokomotíve vyšla

Radosť po presnom zásahu. Lokomotíva sa napokon tešila aj z výhry.
Radosť po presnom zásahu. Lokomotíva sa napokon tešila aj z výhry. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|1. jún 2017 o 00:00

Gólový budíček domácich prebral.

DRUŽSTEVNÁ P/H. V záverečnom 12. kole nadstavbovej časti druhej futbalovej ligy zvíťazila Lokomotíva Košice doma nad Pohroním 3:2.

Na čerstvo dažďom skropenom zelenom trávniku v Družstevnej úvodná pätnásťminútovka sľubovala peknú futbalovú derniéru.

Lokomotíva sa chcela so svojimi vernými fanúšikmi rozlúčiť ľúbivou hrou a sezónu ukončiť trojbodovým záberom.

Odpovedali najlepším spôsobom

Súper z Pohronia ich však zaskočil a rýchlym úvodným gólom trochu pohrozil. Z

verencom Alberta Rusnáka však netrvalo dlho a do štvrťhodinky skóre dokonale otočili presnými zásahmi Jana a Zajaca po jednoduchých, ale efektívnych akciách.

„Zdanlivo to mohlo vyzerať, že sme začiatok duelu prespali, no gólový budíček nás dokonale prebral, a odpovedali sme najlepším spôsobom,“ ohodnotil gólovo bohatý úvod zápasu kapitán modro-bielych Patrik Zajac.

Rýchle tempo sa po vystrieľaní patrónov trochu upokojilo, i keď osobných ostrejších súbojov pribudlo.

Na škodu. Išlo síce o prestíž, avšak podráždenosť niektorých hráčov súpera nemala opodstatnenie.

„Boli sme zdravo naštartovaní a sezónu sme chceli úspešne zavŕšiť. Naše nasadenie sa akosi konkurentovi nepozdávalo a začal byť podráždený,“ priblížil ohnivé momenty súboja Patrik Zajac.

Vyústilo to až do ich ostrého napomenutia rozhodcami pred odchodom do šatní a ako sa neskôr ukázalo, malo to svoj účinok.

Po prestávke sa už hral futbal bez zbytočných emócií, v ktorom si domáci strážili víťazstvo a hostia sa márne pokúšali výsledok prikrášliť.

Až na začiatku poslednej štvrťhodiny sa čerstvo vystriedanej dvojici Chmelo s Gálom vydaril rýchly únik a tešila sa Lokomotíva.

Nie však dlho, lebo Stredoslováci takmer hneď po otvorení stav korigovali, ale z pohľadu prideľovania bodov sa nič nezmenilo a Lokomotíva tak svojho rivala v tabuľke preskočila.

S titulom kráľa remíz nie sú spokojní

„Sme radi, že nám záverečné vystúpenie vyšlo. Jar bola trochu rozpačitá. S titulom kráľa remíz nie sme spokojní. Mrzia nás niektoré zbytočné straty. Mohli sme sa na súperov pozerať z vyšších poschodí, ale futbal je raz taký. Hrajú ho proti sebe dve mužstvá a každé chce dosiahnuť svoje. Málokedy sa to podarilo obom naraz,“ stručne uzavrel pohľad na skončenú sezónu Zajac.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Derniéra Lokomotíve vyšla